Mormonihomot pyrkivät uuden johtajan puheille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

AP:n uutinen kertoo: Ennekuulumatonta mormonikirkossa on, että LHBT-ihmiset ottavat ryhmänä suoraan yhteyttä kirkon korkeimpaan johtajaan. Entinen johtaja kuoli tammikuussa 97 vuoden ikäisenä. Uusi johtaja on nimetty. Sateenkaari-ihmiset näkevät tässä mahdollisuuden kirkon kielteisen asenteen muuttamiseen.

Mormonikirkkohan opettaa, että homoseksuaalisuus on synti ja että perinteinen avioliitto on instituutio, jonka Jumala on määrännyt. Mormoniperheet ovat hylänneet lapsiaan näiden paljastuttua homoiksi tai lesboiksi. Kirkko on heitä myöskin erottanut seurakunnasta. Vuonna 1990 luvulla kirkko oli poliittisesti aktiivinen taistelussa homoavioliittoja vastaan. Vuonna 2006 myös mormonikirkko allekirjoitti uskonnollisten ryhmien kirjeen, jossa USA:n kongressia pyydettiin tekemään avioliittoa koskeva muutos perustuslakiin. (Ehdotuksen mukaisesti avioliitto olisi ollut vain yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. Perustuslakimuutosehdotus ei ole saanut riittävästi tukea edetäkseen. Arvioni on, ettei sitä koskaan tulla tekemään.)

Viime aikoina mormonikirkossa on ollut havaittavissa asenteiden hienoista lientymistä. On alettu tehdä ero samansukupuolisten tunteiden ja taipumuksen ja toisaalta tekojen välillä.TBHL-ryhmän edustaja totesi, että uudenlaiset näkemykset estäisivät mormoniperheiden vanhempia hylkäämästä lapsiaan ja vähentäisi nuorten homomiesten itsemurhien määrää.

http://www.365gay.com/Newscon08/02/021908mor.htm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!