Münchenissä oli vanhojen viikko

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Münchenin Gay and Gray -järjestön 5. vuotisjuhlatapahtuma pidettiin lokakuun 23. päivän iltana Oberanger-teatterissa. Tilaisuudessa oli 185 ihmistä. Paikalla olivat kaupungin edustajat tuomassa terveisiään. Ensimmäistä kertaa viranomaiset olivat yhdessä homojen ja lesbojen kanssa keskustelemassa aiheesta "Vanhememinen ja homot/lesbot". Myös ikäihmisten neuvostosta oli edustajia mukana, ja se tietenkin kertoo, että nykyään jo nähdään, että homot ja lesbotkin kuuluvat vanhusväestöön.

Münchenin pormestarin edustaja kiitteli homoyhteisön omia tukiryhmiä vanheneville homoille ja lesboille. Tällaiset tukiryhmät rohkaisevat vanhempia ihmisiä kunnioittamaan itseään ja toinen toisiaan syrjinnästä ja sivuuntyöntämisestä huolimatta sekä tarjoavat yhdessäoloa.

Tilaisuudessa oli muutama valmisteltu esitelmä. Yhden esitelmän aiheena oli: "Homomiehet kolmannessa ikävaiheessaan". Toisessa esitelmässä kerrottiin tuloksia kyselytutkimuksesta: "Sateenkaaren alla - homot ja lesbot Münchenissä". Selvityksestä kävi ilmi, että homot ja lesbot pelkäävät yksinäisyyttä vanhuudessaan.

Lopuksi oli paneelikeskusstelu, jossa oli mukana kaupungin sosiaalitoimen edustajia, gerontologi, psykoanalyytikko ja homojärjestöjen ihmisiä. Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että on toimittava niin, että iäkkäät homot ja lesbot voivat hyvin Münchenissä.

Loppuillasta oli teatteri- ja musiikkiesityksiä.
http://www.subonline.org/content/view/127/1/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kaupunki ja homojen järjestöt yhdessä paneutuivat vanhojen ihmisten tilanteeseen. Peruskysy7mys kuuluu: Mitä yksittäisten ihmisten, homojärjestöjen ja kaupungin on tehtävä, jotta vanhat vähemmistöön kuuluvat ihmiset tuntisivat olonsa hyväksi.

Jo viikon ajan on ollut erilaista vanhenemiseen liittyvää kulttuuriohjelmaa. Esim. sunnuntaina yli kaksi viikkoa sitten hampurilainen 75-vuotias tunnettu näyttelijä kertoi teatterityöstään. Lokakuun 28. päivänä kolme transihmistä Irene, Gundula ja Christine kertoivat, millaista heidän elämänsä oli 1960-luvulla. Juontaja oli Baijerin Radiosta.

=======

Münchenissä kaupunki ja homojärjestöt pyrkivät tukemaan vanhojen homojen ja lesbojen elämää.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!