HS: Seksuaalivähemmistöt eivät mahdu kirkon toiseus-näyttelyyn

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Juhani Viherlahti
  • 20

Meillä on nyt sitten uusi taideskandaali, joka takaa poistettujen töiden julkisuuden.

HS/Kulttuuri 18.11.2008:
- Osassa poistettuja teoksia nähtiin esimerkiksi transseksuaalisuutta sekä miehen himoa.

- Näyttelyn kuraattorit katsovat seksuaalivähemmistöjen olevan olennainen osa Toiseuden kohtaaminen -teemaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"On todella surkuhupaisaa, jos toiseutta käsittelevästä näyttelystä poistetaan ihmisen sisäistä toiseuden kokemista esittävät työt", taidemaalariliittoa Seccossa edustava Mika Vesalahti sanoo.

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Seksuaaliv%C3%A4hemmist%C3%B6t+eiv%C3%A4t+mahdu+kirkon+toiseus-n%C3%A4yttelyyn/1135241183842

20 kommenttia

"Yhteisvastuukeräys on poistattanut kahden taiteilijan teokset Toiseuden kohtaaminen -taidenäyttelystä, joka lähtee kiertämään seurakunnissa ja kirkoissa."

yllä pätkä hesarin jutusta...

Mun mielestä miehen stondis ei kuulu kirkon taidenäyttelyyn oli kyseessä sitten toiseuden kohtaaminen tai sitten ei.
Olen myös sitä mieltä, että erektiolla ei sinänsä ole mitään tekemistä sukupuolivähemmistöjen edustavuuden kanssa. Ilman erektiota näiden tälläkin hetkellä maailman noin 6 miljardin ihmisen alullepano olisi ollut huomattavan vaikeaa niissä heterosuhteissa!

Sen sijaan tällainen ylivireän seksuaalisuuden esille tuominen varsinkin kirkollisten piirien silmien edessä vain helposti vahvistaa sitä väärää käsitystä, että homoseksuaalit olisivat tuikkaamassa jokaista heteromiestä takapuoleen uimahallin suihkussa. En ole sensuurin puolella, mutta toivon, että kyetään käyttämään tervettä harkintaa siinä millä teemoilla toiseutta tuodaan esille ja kuinka edustavaa tämä esille tuonti sitten on mikäli tällä teemalla halutaan kommunikoida kuvataiteen keinoin. Esimerkiksi Helsingin Sanomien verkkouutisen kuvituksessa oleva kuva, jossa on naiseksi pukeutunut mies "Aamu II" -maalauksessa, sen sijaan on mielestäni ihan asiallinen kuva.