Venäjä: vaalit lähestyvät

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Näyttelijä ja "Yhdistyneen Venäjän" nuorisoliiton jäsen Fedor Bondarchuk vaati Venäjän tv:seen sensuuria. Kuvaruudulle ei saa päästää lesbokohtauksia. Lehtihaastattelussa maanantaina hän sanoo, että kyse on vaarallisesta asiasta ja kaikki lesbosuudelmat on saatava pois tv:stä. Hän viittasi erääseen vuosientakaiseen tv-mainokseen, jossa tytöt suutelivat.

Maolaiset eli radikaalit kommunistit Venäjällä puolustavat homojen oikeuksia. Puolueen edustaja Oleg Torbasov sanoi, että homofobiassa on kyse patriarkaalisesta ideologiasta ja puolue taistelee sitä vastaan. Haastattelu oli sunnuntaina Pravda.info -sivustossa.

Arkangelin pormestari antaa neuvoja venäläiselle vihreiden puolueelle. Jos vihreät selkeämmin ilmaisisivat tukensa homoille ja lesboille, he todennäköisesti nousisivat yli 7%:n äänikynnyksen ja pääsisivät duumaan. Pormestari on ollut sitä mieltä, että Pride-tapahtumat tulisi hyväksyä ja sellaisia voitaisiin pitää myös Arkangelissa.

(GayRussia)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Moskovan pormestari Lushkov haukkui kesällä Pride-tapahtumia saatanallisiksi. Homoaktivistit nostivat syytteen panettelusta. Syyte kaatui. Homotapahtuman haukkuminen saatanalliseksi ei ole herjausta.

Miten mahtaa käydä, kun seuraava oikeusjuttu tulee oikeuden käsittelyn? Homoaktivisti Nikolaj Aleksejev outtasi kesällä duuman jäsenen. Duuman jäsen nosti syytteen ja seuraavaksi oikeudessa mietitään, onko "homoksi" nimittäminen herjausta.
(Gayrussia)
Sarkozy puhui suoraan Putinille


Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on poikkeuksellisen rohkea eurooppalainen valtionjohtaja. Hän kävi kylässä Venäjällä ja sanoi Putinille, että homojen oikeudet Venäjällä ovat puutteelliset. Hän oli huolestunut myös ihmisoikeusloukkauksista Tsetseniassa ja Anna Politkovskajan murhasta.

Saksalainen homoparlamentaarikko Volker Beck kertoi näistä keskusteluista, ja ihmetteli, miksi esim. Saksan johto ei puhu mitään homojen ihmisoikeuksien loukkauksista Venäjällä.
(Queer.de)