Vatikaani: Kardinaali Newman ei ollut homo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Vatikaani ilmoittaa Vatikaanin lehdessä "Osservatore Romano", että kardinaali Newman ei ollut homo. Newman eli vuosina 1801-1890. Hän toivoi elinaikanaan pääsevänsä hautaan parhaan ystävänsä Ambrose St. Johnin viereen. Elinaikanaan he jakoivat myös asuntonsa. Kardinaali kertoi, että hänen ystävänsä kuolema oli hänelle erittäin suuri menetys.

Polemiikki alkoi, kun katolinen kirkko ilmoitti siirtävänsä Newmanin maallisen tomumajan Birminghamin kappeliin, jotta uskovilla olisi helpompi pääsy haudan ääreen.

Homoaktivistit syyttävät nyt Vatikaania siitä, että se yrittää peitellä Newmanin homoseksuaalisuutta. Newman oli yksi 1800-luvun merkittävimmistä teologeista ja nyt on menossa suunnitelma hänen autuaaksijulistamisesta (???onko oikea ilmaus suomenkielellä???).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.kipa-apic.ch/meldungen/sep_show_de.php?id=4537


Newmanin elämästä kerrotaan laajemmin ja kiinnostavasti tänään Irlannin Independent-lehdessä.
http://www.independent.ie/opinion/analysis/gay-or-not-let-cardinal-newman-rest-in-peace-1466633.html?referrer=ukgaynews.org.uk

3 kommenttia

Prosessissa on tosiaan yhtenä vaiheena autuaaksi julistaminen eli beatifikaatio. Asiasta lisää:

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6725

Tämä katolisen kirkon tapa etsiä tiuhalla kammalla pyhimykseksi sopivia on mielestäni mielenkiintoinen. Täysin ulkopuolisena pidän tapaa hieman makkaaberina kirkon mainoskampanjana. Vähän niin kuin elävillä tehtävä Idols-kisa tänä päivänä. Eri vaiheiden jälkeen pääsee metelin säestämänä suureen kunniaan ja maineeseen. Mitään muuta merkitystähän kummallakaan ei ole.
Tyhjän haudan salaisuus


Radio Vatikaani kertoi eilen, että kardinaali John Henry Newmanin hauta on tyhjä. On ehkä niin, että maaperän kosteuden vuoksi maalliset jäännökset ovat tuhoutuneet. Mutta se ei estä autuaaksijulsitamista.

Vai onko takana jokin "homosalaliitto"?