Saksan sosiaalidemokraattien uusi kansleriehdokas

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Saksan sisäpolitiikassa tapahtui tänään huomattavan paljon. Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Kurt Beck erosi ja tilalle tuli Franz Müntefering, joka on ollut siinä virassa aikaisemminkin. Kansleriehdokkaaksi 2009 nimitettiin ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier. Puolueen sisäinen tilanne on niin tulehtunut, että Beck häipyi kokouspaikalta Potsdamista jo sunnuntaina iltapäivällä.

Entä homopormestari Wowereit? Hänestähän on ennustettu kansleria joskus lähivuosina. Ainoa asia, joka nyt kerrotiin Wowereitista, oli että hän kehotti puoluetta yhtenäisyyteen. Steinmeierillä on mahdollisuudet kansleriksi vain, kun puolue puhaltaa yhteen hiileen ja tukee ehdokasta. Wowereit myös valitti, että Beck erosi. Wowereit kehui Beckiä ja sanoi, että tämä on tehnyt puolueelle suuria palveluksia. Mutta Münteferingin valinta Beckin tilalle tarjoaa myös puolueelle uusia mahdollisuuksia. (Wowereit yrittää olla sovittelija!)

Sosiaalidemokraattien hankalaa tilannetta kuvaa se, että Müntefering on jo viides puheenjohtaja viidessä vuodessa. Onko Wowereit vasta tulossa? Lähivuodet näyttävät.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Franz Müntefering on 68-vuotias, ja hänen tyttärensä Mirjam 39. Lähes tasan kaksi vuotta sitten tytär Mirjam Müntefering julkaisi kirjan ”Emmas Story” ja se on lesbotarina. Hänen kaksi aikaisempaa kirjaansakin "Die schönen Mütter anderer Töchter" ja "Ada sucht Eva"ovat lesbo-aiheisia.

Tässä uudessa kirjassa päähenkilö Emma (30) on menestyvä mutta ei onnellinen. Monien vaikeuksien jälkeen hän löytää entisen koulutoverinsa Lun rakkauden. Mirjam Müntefering itse on löytänet rakkautensa Sabineen (35). Ensimmäiset lesbokokemuksensa hän sai n. 20 vuotta sitten. Vallan huipulla oleva isä sai tietää tyttärensä lesboudesta kirjeitse. Isä otti asian erinomaisen hienosti. Ei moittinut.

Näin kertoi Bild Zeitung kaksi vuotta sitten.

*****

Keväällä 2008 ilmestyi Mirjamin omaelämäkerrallinen "Tochter und viel mehr". Miten coming-out onnistuu parhaiten? Mirjam suosittelee kirjeen kirjoittamista. Silloin voi rauhassa miettiä, miten kertoo eikä sanota pikaistuksissa mitään harkitsematonta. Mirjam Münteferingiltä (s. 1969) on ilmestynyt jo 17 kirjaa. Hän pitää myös koirakoulua.

Mirjamilta usein kysytään: Oletko todella kuuluisan poliitikon tytär? Uudessa kirjassa Mirjam kertoo, millaista on ollut elää sellaisessa perheessä. ja mitä perheessä sanottiin, kun hän paljasti olevansa lesbo.

(Mirjam Müntefering: Tochter und viel mehr: Eine autobiographische Reise, Piper Verlag, 224 Seiten, 7,95 €)