Pietikäinen:Moldovan kunnioitettava ihmisoikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Suomalainen meppi Sirpa Pietikäinen (konservatiivit) on ottanut kantaa Moldovan viikonlopun tapahtumiin. Hän muistuttaa, että EU:n ja Moldovan suhteet perustuvat siihen, että EU:n arvot ihmisoikeuksista ja demokratiasta hyväksytään ja pannaan käytäntöön. Poliisin olisi ehdottomasti pitänyt puuttua asioiden kulkuun ja turvata laki ja järjestys. Nämä ovat demokratian perusperiaatteita, sanoo Pietikäinen, joka on varapuheenjohtajana parlamentin "all-party Intergroup for gay and lesbian rights" -ryhmässä.

Myös ryhmän puheenjohtaja Michael Cashman (PSE/Labour), otti kantaa tapahtumiin ja ihmetteli, että Moldovassa ei pystytä toteuttamaan ihmisten perusoikeuksia: suojaa väkivallalta ja vapaata liikkumista. Hän aikoo nostaa asian esiin parlamentissa ja tiedustelee asiaa myös Moldovan hallitukselta.

(UkGayNews)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Olen aina ihmetellyt, miksi Pietikäinen kuuluu kokoomuukseen. Hänellä olisi (ja olisi ollut) isoja mahdollisuuksia jossakin oikeudenmukaisemmassa puolueessa.
Todellakin! Sirpa Pietikäinen olisi varmaan mennyt pitkälle jossakin muussa puolueessa. Kokoomuksessahan hän saavutti vain kaksikymmentä vuotta kansanedustajuutta (26.vuosi olisi menossa ellei olisi itse luopunut ehdokkuudestaan), neljä vuotta ministeriyttä, kuusi vuotta puolueen varapuheenjohtajuutta ja paikan Euroopan parlamentissa. Säälittävä saavutus, vai mitä.