USA: Kulttuuritaistelu homoavioliitoista alkaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Uuden hankkeen takana on jo 91 edustajainhuoneen edustajaa (heitä on yhteensä 435). Puuhamiehenä on demokraattinen newyorkilainen Jerrold Nadler. Hän haluaa poistaa "Defense of Marriage Actin", jolla kongressin republikaaninen enemmistö vuonna 1996 halusi estää homoliitot. Pelättiin, että oikeusistuimet alkaisivat avata avioliittoa homoille ja lesboille tasa-arvosyistä. Massachusets tekikin sen jo vuonna 2003.

Laissa on kaksi määräystä: yhdenkään osavaltion ei tarvitse hyväksyä toisessa osavaltiossa solmittua homoliittoa ja Washington liittovaltiotasolla hyväksyy vain naisen ja miehen avioliiton. Nämä säännökset estävät mm. green cardin saamisen homoparin toiselle, ulkomaiselle puolisolle. Kaikkiaan on 1 100 oikeutta, jotka rajataan vain heteropareille.

Jerrold Nadler sanoo, että nyt tätä lakia käytetään vain demonisomaan homo/lesboperheet. Lesboedustaja Tammy Baldwin ja homoedustaja Jared Polis tukevat tätä Nadlerin esitystä.

Epäonnistutaanko?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Epäonnistumisen vaara on suuri. Virkaiältään vanhin homoedustaja Barney Frank ei tue hanketta, koska hänestä on suuri vaara, että hanke epäonnistuu ja homo-oikeudet vain huononevat. Frankin mukaan asia saattaa jumiutua jo valiokuntiin. Konservatiivit käynnistäisivät varmaan heti vastahyökkäyksiä ja muut HLBTI-projetit kärsisivät. Näin voisi käydä esim. laajalle syrjintäsuojalaille ja samaa sukupuolta olevien parien tunnustamiselle virkamiehistössä. Jos nyt käynnistetään homoliittokeskustelu, se saattaa peittää alleen Obaman terveysreformin.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!