Puola estää EU-sopimusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Puolassa on noussut riita hallituksen ja presidentti Kaczynskin välillä. Presidentti Kaczynski on veljesparista se toinen, joka jäi valtaan. Presidentti puuttui EU-reformisopimuksen ratifiointiin. Hän maalailee kauhukuvia siitä, miten homot pääsevät Puolassakin naimisiin keskenään. Ja sen vuoksi hän kieltäytyy ratifioimasta EU-sopimusta. Näin ollen Varsovassa sopimuksen ratifiointi siirtyy tuonnemmaksi.

Hallitus vei ratifiointilain eilen valiokuntaan. Mutta presidentti piti alkuillasta tv-puheen, ja kertoi oman suunnitelmansa ratifiointilaiksi. Hän asettui kaksoisveljensä puolelle. Kaksoisveli johtaa oppositiopuoluetta, kansallis-konservatiivista "Laki ja Oikeus"-puoluetta.

Jotta ratifiointi onnistuisi parlamentissa, tarvittaisiin 2/3 osan enemmistö sen puolelle. Hallitus tarvitsee siis myös oppositiossa olevan Kaczynskin tuen. Tämä kuitenkin ilmoittaa, että ei käy, ellei Puolan lakia aseteta EU-lain edelle. Tällä EU-vastaisuudella oppositiopuolue yrittää saada lisää kannattajia oikeisto-kirkollisista piireistä ja Radio Maryjasta (ääriuskonnolliskonservatiivien radioasema).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Presidentti Kaczynki piti eilen 5 minuutin puheen EU-sopimusta vastaan. Häntä hiertää kaksi asiaa: Saksa ja homot. Saksaa hän vihaa sen vuoksi, että maailmansodan melskeissä Puolasta karkotetut saksalaiset ovat alkaneet vaatia vanhoja omaisuuksiaan takaisin. Homot hiertävät, koska heidät pitäisi hyväksyä laajemmin, jos EU-uudistussopimus menee läpi Puolassa. Presidentin puheen aikana näytettiin hääkuvaa, jossa homopari juhli häitään. Puhe oli kuin vaalimainos: puhetta, kuvia ja musiikkia.

Pääministeri Tusk on sanonut, että ehkä pitää järjestää kansanäänestys EU-sopimuksen ratifioinnista. Mielipidetutkimuksen mukaan 75% on puolesta, 7% vastaan.
(Die Welt)

7 kommenttia