Paavi ei pääse yliopistolle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Italian yksi pääpuheenaiheista on paavin vierailu La Sapienzan yliopistolla Roomassa. Hänen piti tänään pitää siellä puhe opintovuoden alkajaisiksi. Vuonna 1991 hänet vihittiin siellä kunniatohtoriksi, mutta viime päivinä opiskelijat ja pieni osa opettajista ovat nousseet vastarintaan, ja paavin oli peruutettava vierailunsa. Hän lähetti puheensa vain paperille kirjoitettuna. Paavia olisi odottanut vihellyskonsertti. Yliopiston käytävien seinillä on paavin vastaisia iskulauseita.

Hänen piti käydä yliopistolla jo marraskuun lopussa, mutta eräs vanha fyysikko esitti protestinsa ja vierailua siirrettiin. Ja nyt se peruttiin kokonaan. Syyt ovat ikivanhoja. Vuonna 1990 Joseph Ratzinger (nykyisin paavi) puolusti Galileo Galileita vastaan käytyä oikeudenkäyntiä, ja sanoi, että oikeudenkäynti oli oikeutettu. Samaan hengenvetoon syytetään paavia hänen nurjasta suhtautumisestaan aborttiin ja homoihin.

Homoaktivisteilla on ollut vahva rooli paavin vierailun estämisessä. Poliitikot ovat ihmeissään ja hallitus ja oppositio ovat osoittaneet tukensa paaville. Siellä ihmetellään maan suurimman yliopiston suvaitsevaisuuden puutetta. Sisäministeri lupasi taata paavin turvallisuuden.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Tänään sunnuntaina aiotaan saada 300 000 ihmistä Pietarin kirkon aukiolle osoittamaan mieltään paavin puolesta.
AP:n uutisessa kerrotaan kymmenien tuhansien kerääntyneen tänään Vatikaanin aukiolle tavanomaisiin keskipäivän siunajaisiin. Joukko oli normaalisunnuntaita tuntuvasti suurempi. Taustalla oli paavin viime viikon yliopistovierailun peruuntuminen yliopistoväen vastustuksen vuoksi. Väkijoukko halusi osoittaa tukensa paaville. Vatikaani puolestaan arvioi ihmisten määräksi 200 000.