Kansalaisaktivismin ongelmat Venäjällä jatkuvat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Liskin kaupunkiin, Venäjälle, suunniteltiin huomiseksi nuorisojärjestön mielenosoitusta, jossa kiinnitettäisiin huomio erilaisten ala-kulttuurien ongelmiin. Mukana olisivat olleet homot, lesbot, transihmiset, punk ja räppärit. Liski on 650 kilometriä Moskovasta etelään. Maanantaina mielenosoitushakemus annettiin kaupungin virnaomaisille. Iltapäivällä järjestäjät kutsuttiin puhutteluun. Heille annettiin uhkavaatimus unohtaa koko juttu. Viranomaiset yrittivät saada muiden osanottajien nimiä ja osoitteita. Illalla yksi järjestäjistä, Sergei Zelenskiy, kutsuttiin pormestarin puheille. Kutsun saivat myös hänen vanhempansa. Sergeille luvattiin ongelmia opiskelussa ja vanhemmille ongelmia työpaikassa.

Pormestari saneli kirjeen, joka Sergei Zelenskiyn olisi pitänyt allekirjoittaa. Siinä Sergei kieltää osallisuutensa tapahtumaan. Samaan aikaan kaupungin johto ilmoitti, että tapahtumaa ei tulla sallimaan. Samaan aikaan kaksi muuta tapahtuman järjestäjää pidätettiin ja heitä painostettiin kaksi tuntia poliisiasemalla. Nuorisojärjestö piti hätäkokouksen, ja mielenosoitusanomusta aiotaan muuttaa.

Moskovassa homoaktivistit ovat vihaisia. Asiasta aiotaan raportoida Venäjän presidentille ja Euroopan neuvostoon Terry Davisille ja ihmisoikeuskomissaari Thomas Hammarbergille.

(GayRussia ja UkGaynews)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Kun tuollaisia on aika jatkuvasti, tulee mieleen josko voisi järjestää sellaisen mielenosoituksen, jossa kukin mielenosoittaja olisi yksin omalla kadullaan pitämässä omaa mielenosoitustaan? Ei riittäisi paskalakit joka paikkaan kun rintama on ylileveä?
Venäläinen laulutähti Mitya Fomin "Hi-fi"-ryhmästä kertoo, että Venäjän asukkaat eivät ole psyykkisesti valmiita siihen, että kaduilla "edistetään homoseksuaalisuutta". Älkää järjestäkö paraatejanne Moskovassa, vaan menkää Amsterdamiin, Lontooseen tai Pariisiin. Siellä teidät otetaan avosylin vastaan. Ilmaiskaa siellä itseänne, kun meidän hallituksemme ei sitä hyväksy. Muu maailma odottaa teitä.

Myös suuri osa homoja on gay-paraateja vastaan. Ne tuntuvat vain lisäävän vihamielisyyttä. Erityisesti monet gay-liikemiehet ovat ärtyneitä. Julkinen puhe homoista heikentää bisnestä.