Transgender-ihmisten syrjintä lopetettava

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari Thomas Hammarberg kirjoitti maanantaina neuvoston nettisivulle artikkelin, jossa hän vaatii, että transgender-ihmisten syrjintää ja väkivaltaa vastaan on taisteltava kaikissa Euroopan neuvoston maissa.

Hän kertoo tehneensä matkoillaan havaintoja, että transgender-ihmisten syrjintä jatkuu. Näiden ihmisten arjessa on vakavia uhkia ennakkoluulojen ja syrjäyttämisen takia. On ollut myös joitakin vakavia viharikoksia. Yksi murha Portugalissa on saanut julkisuutta myös mediassa. Nuoret miehet pieksivät kuoliaaksi HIV-positiivisen asunnottoman transgender-ihmisen. Hammarberg osoittaa sormella myös poliisia.

Hammarberg on huomannut, miten lainsäätäjätkin ovat välinpitämättömiä transgender-ihmisten oikeuksista. Irlannissa oli Lydia Foyn tapaus, jossa vasta korkein oikeus vuonna 2007 myönsi, että ihmisoikeusloukkaus on tapahtunut.

https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?Ref=NE001(2009)&Language=lanEnglish&Ver=original&Site=DC&BackColorInternet=F5CA75&BackColorIntranet=F5CA75&BackColorLogged=A9BACE

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta