Puolan EU-asiassa käänne

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 9

Puola allekirjoittaa EU-perussopimuksen


Sunnuntaina presidentti Kaczynski ja pääministeri Tusk pääsivät yhteisymmärrykseen siitä, että Puola allekirjoittaa EU:n perussopimuksen. Presidentti ilmoitti vielä toista viikkoa sitten, ettei hän tule allekirjoittamaan lakia, jolla Lissabonin sopimus hyväksyttäisiin. Nyt ratifionti etenee nopeasti. Laki odottelee jo Sejmissä huomista käsittelyä Sen jälkeen Kaczynski ilmoittaa NATon huippukokouksessa Bukarestissa iloisen uutisen. Voittaja oli pääministeri Tusk. Äärikansallinen radioasema Maryja on jo haukkunut Kaczynskin täyskäännöksen petokseksi.

Parlamentin istunnossa EU-sopimus saa puolelleen todennäköisesti 2/3 enemmistön.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Newyorkilaiset gay-aktivistit jatkavat Puolan vierailuaan. Lehdistö ja televisio on osoittanut heitä kohtaan suurta kiinnostusta. Kaczynski oli pelotellut heidän häävideollaan Puolan kansaa siitä, että EU:n perussopimus johtaa homoavioliittoihin myös Puolassa.

http://www.athesia.com/nachrichten/artikel.asp?KatID=f&p=5&ArtID=112440&SID=11245865928136991194

9 kommenttia

Newyorkilaiset Puolassa


Amerikkalaisen gay-pariskunnan Puolan matka on vahvasti esillä Puolan tiedotusvälineissä. Presidentti Kaczynski oli käyttänyt heidän hääkuvaansa EU-vastaisessa puheessaan ja varoitellut, että tällaista tulee Puolaankin, jos EU-sopimus ratifioidaan. TVN maksoi pariskunnan Puolaan. Maanantaina he tapasivat parlamentin ihmisoikeuskomitean puheenjohtajan ja keskustakoalition väkeä. Lehdistötilaisuudessa pojat kehuivat hyvää vastaanottoa. He toivovat Puolaan avoimempaa dialogia ja tasa-arvoa, jotta Puola olisi parempi paikka

Pääministeri Tuskin puolue lupailee joitain parannuksia homoparien asioihin. Mutta vasemmisto ja oikeisto vastustavat homoliittoja.

Pari kuvaa:
http://www.gay.ru/news/rainbow/2008/04/01-12655.htm
Eräässä uutisessa amerikkalaista pariskuntaa kuvattiin Puolan median lemmikiksi. Niin paljon he ovat huomiota siellä saaneet. Presidentti Kaczynski on puolestaan kieltänyt henkilökuntaansa olemaan missään tekemisissä amerikkalaispariskunnan kanssa.

Puolan HLBTI-yhteisöstä todetaan amerikkalaisvierailun olevan heille suurin onnenpotku koskaan.