Nashville: kristillisen tv-kanavan juontaja gay

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Nasville: Suositun kristillisen tv-shown vetäjä, Azariah Southworth ilmoitti eilen olevansa gay. Hän sanoi, että kesti kauan, ennen kuin hän pystyi sanomaan asian. Nyt hän on rauhassa uskonsa, ystäviensä, perheensä ja itsensä kanssa, vaikka ura kristillisessä tv:ssä loppuukin. Hänen showtaan katselee viikottain 200 000 ihmistä.

Kuva ja lukijakommentteja:
http://outandaboutnewspaper.com/article.php?id=2550

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Azariahista tuli yhdessä yössä kansallinen tähti. Hänen kuvansa on Huffington postin etusivulla. Queertyn haastattelussa hän kertoo saaneensa valtavasti positiivista palautetta ja kannustusta. Tämä on asia, jonka parissa monet ihmiset nykyään kamppailevat tai jota he miettivät. Hänen ulostulonsa alkoi jo vuosi sitten. Hän kävi monia keskusteluja ystäviensä kanssa, ja viimein, kun hän näki dokumentin For The Bible Tells Me So, hän alkoi tutkia itseään ja raamatun suhdetta homouteen. Vähitellen oma minä alkoi löytyä. On iso asia olla elämässä rehellinen ja avoin. Näin hän päätyi tähän tilanteeseen.

Hän kertoo eläneensä uskonnollisessa kodissa, jossa homous tuomittiin. Se merkitsi ihmiselle helvettiä. Hän muistaa, miten lapsena kirkkoon tuli mies naisten vaatteissa. Sinä iltana ihmiset todistivat uskoaan, niin tämäkin mies. Jälkeenpäin ihmiset kerääntyivät hänen ympärilleen käännyttämään häntä. Myöhemmin saatiin kuulla, että kun mies oli palannut kotiinsa, joku tappoi hänet. Lapsen mieleen piirtyi: Älä tee tuota, se merkitsee kuolemaa.

Aazariahin vanhemmat eivät tiedä vielä tästä julkisuudesta. Homouden he tietävät. Hän on yrittänyt soittaa. Hän ei osaa sanoa, miten kotona reagoidaan. Mutta varmasti he rakastavat häntä siitä huolimatta.

Edsssä on varmaan hankalia aikoja. Jonkinlaisia vastareaktioita tulee. Hän ei tiedä vielä, miten hänen kirkkonsa reagoi, mutta hän yrittää vaikuttaa siihen, että Raamattua tutkitaan tältä osin tarkemmin. Gay-ihmisiäkin voidaan kirkossa rakastaa, hän uskoo.

Lapsuus voi olla vaikea, kun joutu kasvamaan kaapissa. Uskonnollinen ympäristö tekee asian vielä vaikeammaksi. Nuorempana koulussa hän yritti tapailla tyttöjä, mutta collegessa hän lopetti sen. Vieläkin hänellä on ollut joku lyhyt suhde tytön kanssa. Tytössä viehätti hänen persoonalisuutensa. Mutta fyysinen kontakti kuten käsi kädessä kulkeminen tai suuteleminen oli epämiellyttävää.

Nyt hän elää singlenä. Hänellä on ollut miessuhde ja hän on oppinut siitä paljon. Siitä, mitä töissä tulee tapahtumaan, hän ei tiedä. Hänellä on hyvä kaveri, jonka isä on tv-kanavan johdossa. Tämä kaveri soitti viime yönä ja kertoi, että hän haluaa yhä olla ystävä, vaikka pitääkin vääränä sitä, mitä Azariah on kertonut itsestään. Saa nähdä, lopetetaanko tv-show.

Azariahin mielestä avioliittoasioissa pitäisi olla tasa-arvo homojen ja heteroiden välillä. Avioliiton pitäisi perustua rakkauteen eikä siihen, mitä jokin kirkko sanoo. Kirkko on tässä suhteessa tehnyt paljon pahaa. Kirkon pitäisi pysyä erossa politiikasta. Queertin toimittaja jää miettimään tätä asiaa. Eikö kuitenkin politiikassa ole täysin välttämätöntä, että poliitikko uskoo Jumalaan? Hillary ja Barack ovat kilvan todistaneet uskoaan. Mitä Azariah pitää siitä, että uskontoa käytetään poliittisena työkaluna?

Azariah sanoo, että on ikävää, että uskonto on välikappaleena menestykseen. Mutta asia on ihan okey, jos he todella uskovat siihen, mitä puhuvat. He voivat kernaasti puhua uskostaan, jos se on osa heidän elämäänsä.

Azariah toivoo voivansa jatkossa olla äänitorvena homous/uskonto -keskustelussa. Hän toivoo voivansa olla mallina niille, jotka ovat uskovaisia ja homoja. Hän toivoo voivansa tällä tavoin auttaa ihmisiä. Ehkä Jumala on kutsunut hänet tähän tehtävään.
(Queerty)