Senaattori Kennedy sairastui äkillisesti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Senaattori Edward Kennedy sai lauantaina äkillisesti sairauskohtauksen, ja joutui sairaalaan. Hän on yhä edelleen sairaalassa odottaen tutkimusten tuloksia.

Kennedy tukee presidenttivaalikampanjassa Barack Obamaa.

Homoja kiinnostaa hänen terveydentilansa, koska Kennedy on ajamassa kolmea lakiehdotusta, joilla on vaikutusta homojen elämään Yhdysvalloissa. Pelätään hänen sairautensa viivyttävän lakien käsittelyä.

ENDA - työelämän syrjintää koskevasta lakiehdotuksesta jätettiin transhenkilöt ulkopuolelle. Se aiheutti varsin kiivaan mielipiteiden vaihdon sateenkaariyhteisössä. Kennedy kertoi kantanaan tämän lain valmistelevan transhenkilöiden mukaan ottamiseen syrjintälakiin hieman myöhemmin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kennedy tukee myöskin Matthew Shepard -viharikoslainsäädäntöä. Valkoinen talo on ilmoittanut estävänsä lain presidentin veto-oikeudella.

Hän on mukana ajamassa nurin armeijassa vuosikymmenen käytössä ollutta "Don't Ask, Don't Tell" -lakia, jonka perusteella homoja ja lesboja on erotettu armeijasta seksuaalisen identiteetin perusteella huomattavan paljon. Armeija tullee edelleen tekemään kaikkensa estääkseen lain kumoamisen, vaikka molemmat poliittiset puolueet ovat lain kumoamisen kannalla.

1 kommenttia

CNN kertoo senaattori Kennedyllä todetun vaarallisen aivokasvaimen. Ohjelmassa haastateltu lääkäri ei antanut paljon toivoa paranemiselle.