USA:ssa kuvernööristä julkihomoksi ja papiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Jim McGreevey, USA:n ensimmäinen julkihomo kuvernööri. Hän tuli vuonna 2004 kaapin ovet ryskyen julkisuuteen. Oli tullut julkiseksi tieto, että hänellä oli ollut suhde miespuolisen työntekijänsä kanssa. Hän erosi tehtävästään. Seurasi myös varsin riitaisa avioero. On odoteltu, mitä seuraavaksi. Nyt se tiedetään, että hän haluaa papiksi.

Homojen keskuudessa on Jim McGreeveystä oltu monenlaista mieltä. Osa pitää julkituloa myönteisenä, toiset eivät. Myrkyllisen kommentin esitti henkilö nimeltä Tom Balasia. Hänen mielestään entinen kuvernööri tarvitsee lobotomiaa*), eikä papin kaulapantaa. "Hän on valehtelija, joka piiloutuu pappeuden taakse. Hänen pitäisi hävetä näyttää naamaansa".

Lähde: 365 gay.com, May 5, 2007 - 4:00 pm ET
http://www.365gay.com/Newscon07/05/050507mcG.htm

*) Lobotomia = aivoleikkaus, jossa poistetaan kohtia aivoista, joiden katsotaan olevan osallisina ihmisen haitalliseen käyttäytymiseen. Muistelen joskus kauan sitten lobotomiaa kokeillun myös homouden hoidossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Sain vihdoinkin katseltua 4.6.2007 lähetetyn jakson Oprahia, jossa hän haastatteli entistä kuvernööriä Jim McGreeveytä. Muistelen ohjelman nauhoituksen olleen jossakin vuoden vaihteessa. Papiksi ryhtyminen onkin sitten aika tavalla uudempi juttu kuin mitä tuli tuossa ohjelmassa esille.

Haastattelu oli hollywoodimainen kosteine silmineen, kaikkineen. Eli paljon tunteita ja isoja sanoja, kuten Jumala ja rehellisyys jne. McGreevey esitteli lopussa romanttisesti myös nykyisen miesystävänsä ja kartanomaisen kotinsa. Kaksi valkoista puudelia lisättynä ja kuva olisi ollut täydellinen ;-)

McGreeveyn tarina kaappihomoksi kasvamisesta ja sieltä ulos tupsahtamisesta kiristyksen vuoksi oli kuin suoraan oppikirjasta. Samanlainen tarina on kuultu N-kertaa. McGreeveyn on pakko olla hiukkasen masokisti: kaappihomppeli, jolla on vahva katolinen elämänkatsomus, valitsee homoja vihaavan republikaanipuolueen, ryhtyy korkeaan julkiseen virkaan, jossa on täysin tikun nenässä kaikkien tuijottaessa pienintäkin virhettä. Pistää pystyyn huonosti toimivan kulissiperheen lapsineen kaikkineen ja homouttaan salatakseen vastustaa julkisesti homoavioliittoja.

Mielenkiintoisinta ohjelman antia oli mitä kaikkea se kertoi välillisesti amerikkalaisesta yhteiskunnasta ja siellä vallitsevista asenteista. Esimerkiksi ei voi päästä korkeaan asemaan, ellei ole kulissiperhettä, vaikka olisitkin homppeli. Uskontoa pitää tuputtaa joka mutkassa ja kirkossa on pakko käydä.

Ohjelman katsottuani jäi tyypistä sympaattinen mielikuva, mutta hetken kuluttua tuli kuitenkin epäily: joku tuossa "showssa" valehtelee!

McGreevey on poliitikko. Miksi ihmeessä hänen piti ryhtyä papiksi? Olisi jatkanut poliitikkona ja kerännyt pinkit äänet. Ehkä oma puolue pitää häntä luopiona. Ehkä amerikkalaiseen tapaan ei kuulu puolelta toiselle vaihtaminen. Siellähän ei ole olleenkaan sellaista poliittisten vaihtoehtojen kirjoa, kuin meillä.

Onko kukaan muu nähnyt tuon osan? Sen verran mielenkiintoinen se oli, että kestää myös vielä toisen katsomisen.
Vilkaisin viimeisiä uutisia tästä Jim McGreevey -tapauksesta. Entinen vaimo on ehtinyt kirjoittaa heistä kirjan, joka floppasi. Vaimo syyttää entistä aviomiestään kirjansa huonosta menestyksestä. Myös vaimo ehti Oprah-showhn kirjaansa mainostamaan. Hänen esiintymisensä oli epäonnistunut.

Nyt avioeroprosessi on mennyt todella rumaksi. Joku totesi, että tuossa riidassa kaikki osapuolet ovat häviäjiä.