Sekaantuuko paavi sisäpolitiikkaan?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Itävallan homojärjestö HOSI varoittaa, että paavi on sekaantumassa Itävallan sisäpoliittiseen kesksuteluun eli kysymykseen homojen ja lesbojen rekisteröidystä parisuhteesta. HOSI käynnistää julistekampanjan. Julisteessa lukee Cave Benedictum. Malli on saatu vanhasta Roomasta, jossa oli varoitustauluja: Varo koiraa, Cave Canem. Paavi tulee kylään Itävaltaan 7.-9. syyskuuta 2007. Gaypaikkoihin kiinnitetään julisteita, joissa on teksti: Homofobiaa vastaan – lähimmäisenrakkauden puolesta.

Itävallassa on menossa kriittinen vaihe, kun keskustellaan rekisteröidyn parisuhteen luomisesta lainsäädäntöön. Paavi Benedikt XVI tunnetaan homokielteisenä. Hän on massivisesti sekaantunut Espanjan ja Italian lainsäädäntötyöhön. Paavin vierailua vastustetaan syyskuun 7. pnä mielenosoituksella, jonka mottona on: ”Ei paavi-hullunmyllylle – seksismiä, konservatioivisuutta ja homofobiaa vastaan.”

Julisteesta kuva:
http://wien.orf.at/stories/218295/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Mielipidetiedustelujen mukaan paavin vierailu ei pahemmin kiinnosta suurta osaa itävaltalaisista. Profil-lehti kyseli ihmisltä: 82% ei pidä paavin käyntiä itselleen tärkeänä. Benediktus tulee kylään perjantaina. Monet progressiiviset ryhmät kirkossa haluaisivat puhua paavin kanssa kirkon asioista, mm. pappipulasta, mutta paavilla ei ole aikaa heille.

Homojärjestöt jakavat lentolehtistä: "cave Benedictum” (varo paavia). Sosialistiset nuoret aikovat järjestää mielenosoituksen teemana: ”EI paavista rummuttamiselle – seksismiä, konservatiivisuutta ja homofobiaa vastaan”.

http://www.nachrichten.at/politik/innenpolitik/587813?PHPSESSID=688036a2cb9aade11101da63127187f8
Paavi tulee Wieniin. Tulopäivän aattona on tanskalainen taiteiija ja aktivisti Jan Egesborg yrittänyt gerättää pahennusta. Hän on liimaillut kaupungille julisteitaan, joissa sanotaan mm. ”Olen homosekusaalisuutta vastaan, mutta pedofilian puolesta”. Egesborg yrittää kritisoida kirkon seksuaalimoraalia. Hän herätti taannoin huomiota, kun hän Putinin vierailun aikaan levitti julisteita, joissa luki: Ampuuko Putin journalisteja?.
http://wien.orf.at/stories/219949/