Nuoria homoja halveksutaan Ruotsin biologiankirjoissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Ruotsin RFSL:n nuoret ovat käyneet läpi 15 yleisintä koulujen käytössä olevaa biologiankirjaa ja tutkineet, miten niissä kirjoitetaan homoseksuaalisuudesta. Ainoastaan yksi kirja sai puhtaat paperit. Muissa homoseksuaalisuutta käsiteltiin enemmän tai vähemmän virheellisin tiedoin ja joissakin asiaa oli käsitelty jopa loukkaavaan sävyyn.

Eräässä biologiankirjassa kerrotaan, että "aikuiset homomiehet etsivät usein partneria samaa sukupuolta olevista nuorista. Sellainen suhde voi olla nuorelle ihmiselle suuri ongelma. Se voi johtaa tulevaisuudessa seksuaalisuuden häiriöihin. Mutta sellaisista kokemuksista ei tule homoseksuaaliksi". Vaikka kirjan levittäminen nyt pysäytettiinkin, on sitä jäljellä vielä monissa kouluissa.

Opetusministeri Thomas Östros sanoi eilen "Rapport"-ohjelmassa tilanteen olevan kauhea varsinkin niille nuorille, jotka etsivät seksuaalisuuttaan ja rakkauselämää - ja sitten saavat luettavakseen asiatonta tekstiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ruotsin seksuaalista tasavertaisuutta ajavassa yhdistyksessä, RFSL:ssä tunnetaan turhautumista, sillä samaan aikaan kun he pyrkivät tukemaan nuoria seksuaalisuutensa löytämisessä ja samalla ehkäisemään nuorten syrjäytymistä ja itsemurhia, jakavat koulut virheellistä tietoa homoseksuaalisuudesta. Kirjoista on valitettu jo pitkään, mutta vasta tutkimus paljasti, miten huonosti asiat ovat, kertoo RFSL:n nuorten puheenjohtaja Mikael Björk Blomqvist.

Lisätietoa ja lähde:
- svt.se
- expressen.se
- qx.se
- qx.se

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!