USAssa armeijan päällikkö: homous epämoraalista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

USAssa pääesikunnan päällikkö Peter Pace esitti mielipiteensä homoista ja lesboista armeijassa. Homojen pitäisi pysyä näkymättömissä eikä homoseksuaalista kanssakäymistä pidä sallia. Chigago Tribunen haastattelussa Pace sanoi homoutta epämoraaliseksi. Se on samaa luokkaa kuin avioero.

Siitä syntyi kova poru homojen ja lesbojen oikeuksia puolustavien joukossa. Kritiikki oli niin kovaa, että Pace joutui vähän huopaamaan ja valitteli, että tuli lausuneeksi hyvin henkilökohtaisia moraalisia näkemyksiään.

Pace sanoi kannattavansa Bill Clintonin aikana luotua suhtautumista: Don’t ask, don’t tell. SLDN-järjestö, joka puolustaa homojen oikeuksia armeijassa, piti Pacen lausuntoa skandaalina ja vaati anteeksipyyntöä. LSDN:n mukaan armeijassa on n. 65000 homoa ja lesboa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Kenraali Pacen kommentti homoseksuaalisuudesta on aiheuttanut varsin laajalti vastalauseita myös kummankin poliittisen puolueen kongressiedustajilta. Torstaina republikaanien presidenttiehdokas Sam Brownback asettui selväsanaisesti tukemaan kenraalia. Brownback lähetti kirjeen presidentti Bushille, jossa hän totesi arvostavansa noin korkeassa asemassa olevan henkilön moraalista vahvuutta. Pacen saamaa kritiikkiä Brownback piti epäreiluna ja onnettomana.

Oma kommenttini tähän on se, että Brownbackin kieli on ruskea.

NYT haukkuu suorasanaisesti Pacen mielipiteen ja sen, ettei kenraali selkeästi pyydä anteeksi fanaatikon puheitaan.

Lukijakirjeissä samassa lehdessä todetaan ennakkoluuloisuus ja kiihkomielisyys moraalittomaksi. Viimeaikaisista Amerikan sodista löytyisi moraalittomuutta vaikka millä mitalla. Eräs lukija huomauttaa, että Pacen pitäisi pyytää anteeksi myös englantilaisilta homoilta ja lesboilta, jotka osallistuvat samoihin sotaoperaatioihin tasavertaisina sotilaina.

Lähde: NYT
New Yorkissa poliisi pidätti 2 homoaktivistia, jotka olivat mukana Times Squarella mielenosoituksessa. Mieltä osoitettiin pääesikuntapäällikkö Peter Pacen homolausuntoa vastaan.

Mielenosoituksessa torstaina oli maukana n. 50 henkeä, mm. Rabbi Sharon Kleinbaum National Gay and Lesbian Taskforcen päällikkö Matt Foreman. He yrittivät katkaista liikenteen. Poliisi otti miehet kiinni.

Entinen New Jerseyn kuvernööri ja gayaktivisti Jim McGreevey sanoi Pacen puheista, että homoseksualaisuus on viimeinen Amerikassa hyväksytty ennakkoluulo. On käyty taisteluun rasismia ja seksismiä vastaan, mutta homofobiaa yhä siedetään.