Tukholman-kävijöille: tietopaketti eläinten homoseksuaalisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Luonnontieteellisessä museossa Tukholmassa (Naturhistoriska Riksmuseet) avautui eilen näyttely "Rainbow Animals" eli sateenkaariväki eläinmaailmassa. Projektin vetäjä Christina Ritzel kertoo QX:n sivuilla, että näyttely alkoi Norjassa, kun eräs pastori kertoi radiossa homoseksuaalisuuden olevan luonnonjärjestyksen vastaista. Haluttiin osoittaa, että homosuhteita on eläinkunnassakin. Ja nyt näyttely on Tukholmassa.

Luontofilmeissä seksiä esitetään aika vähän ja se on aina perinteisen kaavan mukaista eli uros kapuaa naaraan niskaan.

Kun eläinten homoseksuaalisuutta on tutkittu ja siitä on kirjoitettu, sitä on ollut vaikeaa selittää. Seksihän tähtää perinteisen käsityksen mukaan suvunjatkamiseen. Monet eläimet ovat biseksuaalisia, eikä selitykseksi silloin riitä suvunjatkaminen. Sitten on yritetty selittää, että seksi on samaa sukupuolta olevien välistä valtarakennetta. Vahvempi ja mahtavampi alistaa seksillä alempiarvoisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Voisiko olla niin, että seksi on yksinkertaisesti sanottuna vain kivaa?

Näyttely jatkuu toukokuun 3. päivään saakka.

2 kommenttia

  • 2 / 2
  • Xius
  • 16.11.2008, 20.33
Tukholman keskusta-alueelta pääsee metrolla yhden vyöhykkeen eli 40 kruunun lipulla Universitetet-asemalle, josta on selkeä viitoitus 300 metrin etäisyydellä sijaitsevaan museoon. Lippu näyttelyihin maksaa 70 kruunua ja yhteislippu planetaarioon eli Cosmonovaan ja näyttelyihin 120 kruunua. Cosmonovan esityksessä kannattaa ehdottomasti käydä ja aikaa museon tarjontaan tutustumiseen varata vähintään kolme tai neljä tuntia.

Eläinten homoseksuaalisuudesta kertova väliaikaisnäyttely on keskeisellä paikalla museon toisessa kerroksessa välittömästi Cosmonovan poistumisovien läheisyydessä. Kyseinen näyttely on vain pieni yksityiskohta museon erittäin laajassa tarjonnassa, mutta sen symboliarvon käytännön merkitys voi silti olla jopa yllättävän suuri, sillä käydessäni näyttelyssä havaitsin kahden eri peruskoululuokan oppilaiden tekevän aiheesta ryhmätöitä.

Yksi euro vastaa tällä hetkellä arvoltaan noin kymmentä Ruotsin kruunua.