Virossa alkaa löytyä tukijoita rekisteröidylle parisuhteelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Virossa käynnissä olevaan ´homokeskusteluun´ antoi puheenvuoronsa sosiaaliministeriön sukupuolisen tasa-arvon osaston pääasiantuntija Christian Veske. Hän ottaa Postimees-lehdessä kantaa laajasti esiintyvään homojen parisuhteen rekisteröimisen vastustamiseen.

Veske avaa pohdittavaksi Postimees-lehden artikkelissa monia erilaisilla areenoilla kuultuja homofobisia ennakkoluuloja ja väitteitä, joita esimerkiksi homojen parisuhteita vastustavat käyttävät lyömäaseina.

Hän ottaa esiin homojen marginalisoinnin ryhmänä ja miettii homoseksuaalisuuden alkuperää; onko se synnynnäistä, kasvetaanko siihen vai onko se opittua - mutta samalla tapaa voi pohtia heteroseksuaalisuudenkin syntyä.

Virossa on pitkin kesää keskusteltu samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröimisestä, eli parisuhdelaista. Keskustelu on ollut kirjavaa ja rankkojakin mielipiteitä on esitelty. Mediassa on ollut paljon syytöksiä ´homopropagandasta´, eli homoseksuaalisuuden tuomisesta esiin myönteisessä valossa. Pelätään, että nuoret tekevät vääriä valintoja sen tähden.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Veske pohtii, että jos on tärkeää että homoseksuaaliset ihmiset toimivat yhteiskunnan jäseninä - eli maksavat veroja, käyvät armeijan ja tuottavat maalle vaurautta - on outoa, miksi oikeuksien antaminen aiheuttaa niin suurta vastustusta. Vesken mukaan homojen ja lesbojen oikeus rekisteröidä parisuhteensa ei ole pois miltään muulta ihmisryhmältä. Hän muistuttaa myös inhimillisyydestä: Toisiaan rakastavat ja yhdessä asuvat ihmiset tarvitsevat myös oikeudellista suojaa jos jotain tapahtuu.

Christian Veske: geide õigused ei vähenda teiste õigusi

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Jape
  • 23.9.2009, 19.13
Ei siellä taida homojen asiat kovin hyvin kumminkaan olla.