Tukholma: mielenosoitus Irakin homopakolaisten takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Tukholman keskustassa oli eilen vahva manifestaatio irakilaisten karkotuksia vastaan. Elisabeth Ohlsson-Wallin valokuvasi Installaation (valokuvaaja tunnetaan mm. Ecce Homo -valokuvanäyttelystään).

Myöhemmin päivällä luovutettiin pääministerille tarkoitettu kirje. Sen liitteenä oli installaatiosta otettuja kuvia. Ks. QX:n kuvat installaatiosta. Perjantaiaamuna aihetta on käsitelty tv4:n aamuohjelmassa Morgonsoffa. Haastateltavana oli ulkominsisteri Carl Bildt.

Uutinen torstaina 27.8.2009


Tiistaina Ruotsin viranomaiset päättivät karkottaa irakilaismiehen, joka on ilman lupaa asunut kome vuotta Ruotsissa, viime ajat yhdessä ruotsalaisen poikaystävän kanssa. 27-vuotias Ali on kertonut Dagens Nyheterissä tilanteestaan. Poikaystävä puolestaan kertoi QX:lle, että tiistaina tuli kielteinen päätös ja sen jälkeen he eivät ole olleet yhteydessä. He eivät ole voineet mennä naimisiin, koska Alilta puuttuu viisumi. Maahanmuuttotuomioistuin ei ottanut huomioon Human Right Watchin keräämää aineistoa Irakista, vaan pitää Irakia turvallisena. Myöskään läheistä ystävyyssuhdetta ruotsalaismieheen ei ole otettu huomioon.

Malmössä on samantapainen tapaus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

RFSL vaatii, että hallitus ei saa kätkeytyä byrokratian taakse. Ruotsin ja EU:n on suojeltava irakilaisia homoja, jotka ovat jatkuvan uhan alla. RFSL on jopa vaatinut homomiesten evakuointia Irakista. Mielenosoituksessa tänään Sergelin torilla on mukana täytettyjä jätesäkkejä, kunkin päällä tapetun uhrin nimi.

Klo 15 luovutetaan maahanmuuttoministerin valtiosihteerille kirje, jossa esitetään RFSL:n vaatimukset. Mukana on jokin lahja.

QX:n julkaisemat kuvat Tukholman keskustasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!