Italia: Väkivallantekijä oikeudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

15.1.2010 Ikuinen lkaupunki ei siedä homojen vahingoittamista

Elokuun 21.päivänä Romassa Kolosseumin vierellä hyökättiin kahden homomiehen kimppuun. Toisen vammat olivat niiin vakavat, että hän joutui viikkokausiksi sairaalaan. Nyt tapaus oli oikeudessa. Hyökkääjä oli uusnatsi-henkinen 40-vuotias Alessanndro Sardelli. Hän sai 7 vuotta vankeutta keskiviikon oikeudenkäynnissä.


25.9.2009 Väkivaltaa vastaan Roomassa

Roomassa oli eilen illalla jälleen suuri mielenosoitus homofobiaa vastaan. Soihtukulkueeseen osallistui 30 000 ihmistä. Mukana oli pormestari Gianni Alemanno ja eri poliittisten puolueiden edustajat. Kolosseumin edessä pidettiin puheita.

10 vuoden aikana Roomassa on tapettu arviolta 40 homoa ja transihmistä. Myös heitä muistettiin illan mielenosoituksessa. Äskettäisen tutkimuksen mukaan yliopistoissa opiskelevista 60%:lla on vahvoja kielteisiä ennakkoluuloja romaneja, vammaisia ja homoja kohtaan. Tutkimukseen osallistui yli 1400 korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijaa kahdeksassa Italian kaupungissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Väkivaltaa on ollut muuallakin Euroopassa, viimeksi Salzburgissa ja Berliinissä

Viime viikonvaihteessa 50-vuotias mies oli yöllä suositussa Mirabell-puistossa Salzburgissa yökävelyllä. Kaksi miestä hyökkäsi kimppuun ja pahoinpiteli hänet. Poliisilla on oma teoria: kyseessä oli homojen välienselvittely. Pahoinpitely oli sen verran vaikea, että uhri ei osaa kertoa mitään hyökkääjistä. Silminnäkijät kuvasivat poliisille 18-vuotiaan miehen, joka saatiin kiinni.

Maanantaiyönä Berliinissä klo 1.15 kolme miestä sai Greifswalder-kadun raitiovaunupysäkiltä peräänsä nuoria, jotka Friedrichshainin puiston luona hyökkäsivät ryhmän nuorimman miehen kimppuun. Muut yrittivät sovitella, mutta hakkaajat lähtivät pakosalle.


14.9.2009 Homot lejonien kitaan Kolosseumille!

Vastalauseet väkivaltaa vastaan jatkuvat Roomassa. Ensi perjantaina on Sit-in Parlamentin edessä. Syyskuun 24. päivänä on suurmielenosoitus, johon on lupautunut Rooman oikeistolainen pormestari Gianni Alemanno ja vasemmistolainen aluepresidentti Piero Marrazzo.

Viime viikolla tuntemattomat levittivät Via Cavourille (homojen suosima paikka) suuren julisteen: "Minulla on unelma - homot Kolosseumiin. Leijonien kanssa".


10.9.2009 Jälleen pahoinpitely

Roomassa on jälleen perjantain ja lauantain välisenä yönä ollut pahoinpitely eräässä baarisssa Via Giano Della Bellan ja Via della Lega Lombardan kulmauksessa. Hyökkääjinä oli n. 8 nuoren miehen ryhmä. Yhdeltä jäi baariin henkilöpapereita, joten tekijät varmaan selvitetään.

Homoihin kohdistuneiden hyökkäyksien takia Via San Giovanni in Lateranon liikennettä on rajoitettu öisin klo 21-03. Kadun varrella on paljon gaybaareja.

Tänään 10. syyskuuta homojärjestö Arcigay järjestää Roomassa kynttilämielenosoituksen väkivallan takia.


6.9.2009 Mielenosoituksia väkivaltaa vastaan

Roomassa oli perjantai-iltana 4.9.2000 suuri kynttilämielenosoitus Via San Giovanni in Lateranolta Capitol-kukkulalla. Se oli kutsuttu spontaanisti Facebookin kautta. Mukana oli ehkä tuhat ihmistä. Kulkueen alussa oli suuri banneri: We have a dream.

Amnesty International on kääntynyt viranomaisten puoleen ja vaatinut, että homofobiaa vastaan on taisteltava määrätietoisesti.

Myös Bolognassa oli mielenosoitus väkivaltaa vastaan. Noin 400 ihmistä oli mukana. Paikalle ilmaantui myös poliitikkoja.


2.9.2009

Roomassa paniikki leivää. Kahdesta moottoripyörästä heitettiin kaksi kirjepommia gaybaariin tiistai-iltana. Kaikki tapahtui nopeasti ja ympärillä oli pakenevia ja kirkuvia ihmisiä, kertoi Arcigaysta Fabrizzio Marrazzo. Jos joku olisi ollut lähempänä, hän olisi menettänyt henkensä.

Viime viikkona on ollut useita väkivaltatapauksia Roomassa. Viikko sitten lesbonaista uhkailtiin samalla kadulla.

http://www.adnkronos.com/AKI/English/Security/?id=3.0.3724755045

Keskiviikkoiltana 2.9.2009 järjestettiin Roomassa mielenosoitus väkivaltaa vastaan. Kahdessa viikossa on ollut viisi vakavaa hyökkäystä. Uusin oli tämänpäiväinen, kun Via San Giovanni in Lateranossa olevaan baariin heitettiin pommit. N. 20-25 -vuotiaat miehet liikkuivat moottoripyörillä. Kolosseumin vierellä olevaa katua kutsutaan nimellä "Gay Street di Roma". Siellä on useita baareja ja kauppoja. Useat ihmiset loukkaantuivat räjähdyksessä.

Illan mielenosoitukseen osallistui n. 400 ihmistä.


27.8.2009


Italiassa keskustellaan lainsäädännöstä, jolla taisteltaisiin homofobiaa vastaan. Oppositiossa olevan demokraattisen puolueen (PD) lesbokansanedustaja on jättänyt parlamentille eräänlaisen viharikoslakiesityksen. Viime päivinä on ollut vakavia hyökkäyksiä homoja vastaan.

Viime viikonvaihteessa homopari oli Roomassa homopaikan ovella ja suukotteli. Poliisin vanha tuttu, 40-vuotias mies tuli puukon kanssa ja haavoitti kumpaakin. Toinen on kriittisessä tilassa sairaalassa. Puukottaja otettiin kiinni. Hän kuuluu äärioikeistolaisiin piireihin.

Myös Riminissä on ollut väkivaltatapaus parkkipaikalla. Siellä syntyi riitaa, ja homopari hakattiin. Toinen loukkaantuneista oli journalisti, joka on vuosia taistellut homo-oikeuksien puolesta.

Keskiviikkoyönä sytytettiin Roomassa tuleen disco, jossa käy homoja.


Avoin kaupunki vain fasisteille

Tapahtumat ovat herättäneet huolta. Vaalien jälkeen, kun Roomaan saatiin oikeistolainen pormestari, sanottiin oppositiopuolueissa, että Rooma on avoin kaupunki fasisteille. Tällä hetkellä suunnitellaan mielenosoitusta homo-oikeuksien puolesta. Pormestari on tuominnut väkivaltaisuudet.

(Die Presse)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!