Britannian ex-kulttuuriministerillä hiv

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Britannian entinen kulttuuriministeri Chris Smith kertoi viikonloppuna, että hänellä on ollut hi-virus vuodesta 1987. Smith ei ollut kertonut tartunnastaan aiemmin julkisuuteen. Ei edes pääministeri Tony Blairille. Smith toimi kulttuuriministerinä Blairin hallituksessa vuodesta 1997 vuoteen 2001, jolloin hän joutui eroamaan tehtävästään.

Smith sanoi muuttaneensa mielensä piilottelusta Nelson Mandelan kerrottua avoimesti oman poikansa kuolemisesta aidsiin ja siihen liittyvistä ajatuksista joitakin viikkoja sitten. Smith haluaa esimerkillään kertoa, että uusien lääkkeiden avulla tartunnan saanut pystyy elämään täysinpainoista elämää. Smith haluaa muistuttaa myös, että vaikka hän pystyy elämään käytännössä oireettomana, esimerkiksi Afrikassa tautiin kuolee lääkkeiden puutten vuoksi miljoonia ihmisiä vuosittain.

Smithin ilmoitus sairaudestaan otettiin Britanniassa vastaan rauhallisesti. Hän on kertonut saaneensa paljon myönteisiä palautetta, ja myös pääministeri Blairin soittaneen ja osoittaneen tukensa. Taudin lähteestä hänellä ei ole tietoa. Chris Smith oli vuonna 1984 Britannian ensimmäinen kansanedustaja, joka tunnusti julkisesti homoutensa.

Lisää:
advocate.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!