Pussailemalla mormonikirkkoa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

29.9.2009 Määräyksiä tarkennettu mormonikirkon alueella

Mormonikirkon viereinen aukio on saanut tarkentavat määräykset: "Mormonikirkko varaa itselleen oikeuden kieltää aukiolle pääsyn keneltä tahansa henkilöltä mistä syystä tahansa."

Tuore uutinen:
http://www.sltrib.com/news/ci_13439935


7.8.2009 Tapahtumien taustaa


Heinäkuun 9. päivänä kaksi miestä pidätettiin Salt Lake Cityssä mormonikirkon lähellä. Syynä oli suuteleminen kirkon hallitsemalla alueella. Homot ja lesbot ärtyivät jo Kalifornian kansanäänestyksen aikaan viime marraskuussa, kun mormonikirkko oli voimakkaasti tukemassa niitä, jotka halusivat perustuslaissa kieltää samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime lauantai oli nimetty kansalliseksi Kiss-in-päiväksi. Tapahtumat saivat paljon mediajulkisuutta. Esim. Fox-news haastatteli homoaktivisteja, mutta mormonikirkon edustajat olivat kieltäytyneet haastatteluista. Tavalliselle ihmiselle on vaikeaa ymmrätää, että suuteleminen voi nykyään johtaa pidätykseen. Oikeudessa kaikki syytteet ovat jo kaatuneet.

Mormonikirkko on äärikonservatiivinen. Mormoniuskontoon on otettu jotain kristinuskosta, mutta moni asia on eri tavalla. Heidän profeettansa on Joseph Smith. Utahissa kansalaisten enemmistö on mormoneja. Mormonikirkolla on paljon varoja, ja sen vuoksi se pystyy osallistumaan poliitikkaan.

Homoliikkeellä ei ole pitkiin aijkoihin ollut tällaista tilaisuutta kuin nyt. On selkeä kohde, jota vastaan poliittisesti hyökätään. Pride-paraateista on tullut kirjavia karnevaaleja ja turistirysiä. Mutta nyt on palattu takaisin kansanliikkeen tasolle. Kiss-in-tapahtuma pakottaa jokaisen ottamaan kantaa asiaan.

Kaikkialla kiss-in-tapahtumat eivät edenneet niin sopuisasti kuin media on kertonut. San Diegossa 60 aktivistia ryntäsi Hyatt-hotelliin. Siellä huudettiin iskulauseita hotellin homofobista johtoa vastaan ja suudeltiin ja halattiin, kunnes sisääntunkeutujat oli saatu ulkopuolelle.

Salt Lake Cityssä on kuukauden aikana ollut useita mielenosoituksia, mutta tällä kertaa kristilllisillä ryhmillä ei ollut enää ruutia järjestää vastamielenosoituksia. Homot osoittivat mieltään yksin. Kristillisten lamautuminen johtunee siitä, että julkisessa keskustelussa mormonikirkon maine on kärsinyt, kun on kerrottu, että kirkko osallistui homoavioliittojen vastustamiseen Kaliforniassa varsin suurilla rahasummmilla. Media on kertonut kirkosta eroamisista ja perheriidoista, kun näkemykset perheiden sisällä ovat jakautuneet. Paraikaa on tekeillä dokumenttielokuva, joka kuvaa perheen sisäistä taistelua, kun mormoniperheen lapsi on homo

(Spiegel)

Turvakameran kuvaa, kun suutelevat miehet pidätettiin 9. heinäkuuta
Kiss-in San Fransiscossa

1 kommenttia

Itse asiassa ei tarvitse mennä noin kauas: Jehovan todistajat Suomessa eivät päästä konventtinsa pysäköintialueelle mielenosoittajaa heiluttamaan sateenkaarilippua.