Berliini: Väkivallantekijät - muslimeja vai muita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Nettikyselyn epäluotettavuus kävi ilmi taannoin Imatralla, kun paikallinen lehti kyseli suhtautumista kirkkoherraan. Yhdestä nettiosoitteesta oli lähetetty tuhansia kielteisiä vastauksia. Berliinissä väkivaltapuhelin Maneo on tehnyt netin kautta väkivaltakartoituksia kahtena vuotena. Lehtiotsikoissa ja homopiireissä väkivallantekijöinä pidetään yleisesti musliminuoria, jotka käyvät hakkaamassa homoja.

Nettitutkimukset ovat nyt joutuneet uuteen valoon. Queer.de -uutissivusto kirjoittaa tuntemattomasta Frank-nimisestä henkilöstä, joka on ottanut yhteyttä. Frank kertoo sähköpostiviestissään, että hän on tarkoituksellisesti väärentänyt tutkimustuloksia. Hän on vastaillut nettikyselyyn miten sattuu ja pääasiassa muslimivastaisesti. Hän näkee muslimit uhkana. Hän sanoo tuntevansa monia muitakin, jotka ovat vastailleet nettikyselyyn turkkilais- ja arabivastaisesti. Hän on myös ilmoittanut väkivaltapuhelimeen kahdesta väkivaltatapauksesta, joissa musliminuoret hyökkäsivät kimppuun. Molemmat tapukset olivat keksittyjä. Väkivaltapuhelimessa uskottiin heti sinisilmäisesti kertomuksiin.

Väkivaltapuhelin Maneon nettitutkimus sai viime vuonna paljon julkisuutta.Siitä ei ole keskusteltu, että tällaisia nettitutkimuksia käytetään helposti poliittisiin tarkoituksiin. Esim. netin "Vihreä rutto" -keskustelualueella nimimerkki G.Wilders on kehottanut osallistumaan Maneon nettitukimukseen ja vaikuttamaan tuloksiin niin, että varmasti nähdään, että muslimit ovat väkivallantekijöitä. Nämä tulosten väärentäjät tietävät, että tutkimus saa maanlaajuista huomiota. "Vihreä rutto" viittaa jonkinlaiseen vihreiden vastustamiseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maneon nettitutkimukseen saatiin n. 17 000 kelvollista vastausta (osa hylättiiin puutteellisina). Noin 7 000 vastaajaa on kertonut väkivaltaisista välikohtauksista. 60% kertoo, että tekijä oli saksalaisen näköinen. 39% mainitsee tekijän ei-saksalaiseksi. Mielenkiintoista on, että vuotta aikaisemmin vastaavassa tutkimuksessa ei-saksalaisia tekijöitä oli vain 16%. Ero on mielenkiintoinen. Samaan aikaan lehdet ovat kertoneet, että musliminuoret syyllistyvät yhä enemmän homojen hakkaamiseen. Viime vuonna kirjoitettiin myös siitä, että kaupunkiin on syntynyt homoille "no-go-areas" eli alueita, minne ei kannata mennä, koska väkivalllan vaara on liian suuri. Homopiireissä on yleistä, että musliminuoret leimataan heti syyllisiksi, kun kuullaan väkivaltatapauksista.

1 kommenttia

Queer.de:n artikkelin jatkeena on lukijoiden kommentteja. Nimim. Jonathan varoittelee, että jos viisi minuuttia kulkee kaverinsa kanssa käsi kädessä Hermanplatzilla, joutuu mukiloiduksi tai kuulee ainakin uhkailuja. Ja uhka tulee ei-saksalaisilta. Neuköllnissä ei tulisi mieleenkään kulkea käsi kädessä kumppanin kanssa, vaikka kyseessä on keskeinen kauppakatu. Tuttavat asuivat kolme kuukautta Görlitzer Parkissa, koska he luulivat, että ulkomaalaisten vihamielisyys on vain pahaa puhetta. Mutta he joutuivat muuttamaan pois.Tuli paskaa postiluukusta, renkaat puhkottiin autosta, uhkailuja kadulla, ovikelloa soiteltiin öisin, kioskinpitäjä haukkui heitä "homo-sianlihanpopsijoiksi".

Turvallisempana pidetyllä Schönebergin alueellakin baarien pitäjät varoittelevat, että "taas on nähty arabinuoria vaanimassa". Homot kiertävät nykyiisin "no-go-areas" ja sen vuoksi väkivaltaa on ollut vähemmän. Se, joka kieltää tämän, käyköön tutustumassa Neuköllnin tai Weddingin kaupunginosien multikulti-ilmapiiriin. Kun pitää hetken toista kädestä kiinni, voi menettää hampaitaan.