Maalaishomot lähtevät seksuaalipakolaisiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

Radion ja tv:n aamu-uutiset kävi Mikkelissä kuulostelemassa, mitä maalaishomo ajattelee homojen elämäst ja homokulttuurista. Setassa tiedetään, että yksinäisyys on tavallista. Setan puheenjohtaja sanoo, että kunnat voisivat aktiivisesti tukea seksuaalivähemmistöihin kuuluvien pienryhmätoimintaa.

Helsingissä homokulttuuri nähdään jo matkailuvalttina. Mutta vallitseva homokulttuuri on kaupunkikeskeistä ja esim. Mikkelissä seksuaalivähemmistöt eivät näy katukuvassa. Käsikkäin käveleminen samaa sukupuolta olevan puolison kanssa olisi liki mahdotonta. Sitä pidettäiisiin provokaationa.

Aamu-uutiset löytyvät yleensä YLEn Areenalta.


Juttu YLEn nettisivuilla

4 kommenttia

Ja Ylen nettisivuilla kommentoidaan tätäkin aihetta.

Näitä glbt-ihmisten tilannetta käsitteleviä teemoja vähätellään tuttuun tapaan. On mielipiteitä, joiden mukaan aiheiden esilläpito "muistuttaa aivopesua ja toisinajattelveien ihmisten manipulointia". Eräs kommentoija kyselee, että "eikö tässä maassa ole tarpeeksi oikeita ongelmia" ja toisen mielestä kyseessä on "höpöhöpö".

Toisenlaisiakin kommentteja on. Eräässä muistutetaan, että vain suurissa kaupungeissa homolla on elintilaa. Toinen kertoo, että Helsinkiin pääsy maalta tai maaseutukeskuksesta on henkisesti helpottavaa.
Pienenä välihuomautuksena: Kyllä maallakin voi elää ja voida varsin hyvin kaapin jättäneenäkin homona ja kyllä hkissäkin elävä homo voi kokea yksinäisyyttä.

Yhtään vähättelemättä niiden tuskaa, jotka katsovat olevansa maaseudulla loukussa