Ei homoparaatille – ei siveettömyyksiä kaduille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Budapestin Pride-kulkue on syyskuun 5. päivänä. Järjestäjät ovat vedonneet ulkomaalaisiin. Nyt tarvittaisiin paljon ulkomaista tukea. On vedottu mm. Amnestyn kautta ja joissakin pride-tapahtumissa läntisessä Euroopassa on mainostettu Budapestia. Asian tekee ymmärrettäväksi se, että kansalliset konservatiivit ovat uhanneet laajoilla vastamielenosoituksilla. Budapestissa järjestetään Eurogames-kisat vuonna 2012, ja siihen mennessä olisi hyvä saavuttaa jonkinlainen välirauha vastustajien kanssa. Poliisi on luvannut huolehtia tänäkin vuonna pride-paraatin turvallisuudesta täydessä laajuudessa.

Poliisi ilmoittaa samalla, että kaikki sopimaton käyttäytyminen estetään, oli se kulkueen sisällä tai ulkopuolella. Priden vastustajat ovat nyt etsineet kuvia amerikkalaisesta Folsom-tapahtumasta. Kuvissa on "siveettömyyttä" laidasta laitaan. Viime syyskuussa myös Berliinissä herätti paikallisten asukkaiden pahennusta Berliinin Folsom-tapahtuman lieveilmiöt. Joillakin oli pukeutuminen puutteellista ja oli tilanteita, joissa harrastettiin keskellä päivää kadulla sukupuolista kanssakäymistä. Samaan aikaan paikalliset asukkaat elävät omaa arkista elämäänsä kaiken tämän keskellä. Kaikki paikalliset eivät siitä pitäneet.

Unkarilaisten karhujen sivulla yritetään puolustautua. Folsom street –tapahtuma on erityisryhmän juhla. Siellä kokoontuvat BDSM-ihmiset eli siellä on erilaisia fetisistejä ja SM:n harrastajia. Kyseessä ei ole homojen juhla. Osa väestä on heteroita. Vakuuttaakseen asian karhujen sivulla on kuvia San Fransiscon Folsom-tapahtumasta. Niissä kuvissa näkyy, että heterotkin ovat fetisistejä ja SM-ihmisiä. Kuvista saa sen vaikutelman, että joillakin fetissi-harrastajilla on tarve provosoida ja tulla nähdyksi julkisuudessa. Miedommat homot harmittelevat näitä provokaatioita. Heidän mielestään "hyvä maine menee".

Yhteiskunnallinen tilanne kireä


Unkarin yhteiskunnallinen tilanne on kireä. Viime viikkoina keskeinen puheenaihe on ollut romanien surmat. Ainakin 16 aseellista hyökkäystä on tehty romaneja vastaan, kaikki kotikonnuilla, ja hyökkäyksissä on kuollut 8 romania. Ampujia ei ole tavoitettu ja CIA on viime viikkoina ollut opettamassa syyllisten profilointia. Epäilykset johtavat äärikansalliseen puolisotilaalliseen järjestöön, joka kiihottaa vihaan mustalaisia, juutalaisia ja homoja vastaan. Järjestö kiellettiin oikeuden päätöksellä heinäkuun alussa, mutta taustalla oleva ääripuolue sai Eurovaaleissa murskavoiton, ja Europarlamentin ensimmäisessä istunnossa kaksi unkarilaismeppiä istui salissa puolisotilaallisen järjestön univormuissa. Siinä on EU:lla ihmettelemistä. Europarlamentin ensimmäisiä päätöksiä oli, että parlamentin tiloissa ei saa pukeutua sotilaallisiin univormuihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Karhujen sivusto näyttää, että heterotkin osaavat SM-juttuja

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!