Turhat kuvitelmat pois Obamasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Maineikas amerikkalaislehti Advocate vaatii Obamaa lunastamaan vaalilupauksensa. Lehti kirjoittaa pääjutussaan kahdeksna sivun verran Obaman presidenttiydestä. Kansilehdellä on Obama-kuva ja alla teksti Ei?.

Kirjoittajat kritisoivat, että Obama lupasi paljon vaalikampanjassaan. Nyt on kuitenkin homo-oikeuksien kohdalla pantu jarrut päälle. Se on vähän niin kuin yhden yön seksisuhde: Aamulla yritetään päästä eroon kumppanista mahdollisimman kivuttomasti.

Advocaten kirjoittajat antavat Obamalle tunnustusta kahdessa asiassa: viharikoslainsäädännössä ja syrjintäsuojalaissa. Molempia lakeja käsitellään juuri parlamentissa ja uskotaan, että lait hyväksytään.

Obama saa pyyhkeitä "homot ja armeija" -asiassa. Hän ei ole presidentin määräyksellä kumonnut "don't ask, don't tell" -menettelyä, vaikka hänellä olisikin siihen valta. Hänen hallituksensa jopa tukee armeijan erottamiskäytäntöä. Homo- ja lesbosotilaita on erotettu kovalla vauhdilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vielä huonommin jakselee homoavioliitto-asia.Ennen vaaleja Obama puhui siitä, miten laki aviolitton suojasta vuodelta 1996 pitäisi lopettaa. Se laki estää homoavioliittojen hyväksymistä. Homopareja käsitellään kuin yksinäisiä ihmisiä esim. verotuksessa. Oikeusministeri puolustaa avioliiton erityisasemaa. Obaman tämänhetkistä kantaa ei tunneta.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!