Moskova: Riita Kuusisenkadun klubista oikeudessa - sulkeminen laitonta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

8.9.2010 Sovittelutuomioistuin piti klubin sulkemista laittomana

Venäläinen sovittelutuomioistuin (арбитражный суд) totesi gayklubi "Body&Soulin" sulkemisen laittomaksi. Se oli Moskovan vanhin gayklubi. Klubi oli Kuusisenkadulla ja sovittelutuomioistuimen päätös tuli voimaan elokuun 9. päivänä. Omistajat aikovat nyt hakea vahingonkorvausta..

Klubin lopetus johtui siitä, että kyseisen hallintopiirin johtaja eli prefekti (pormestari Luskovin nimittämä Префект САО) Oleg Mitvol alkoi vainota homoklubia. Prefektin mukaan se häiritsee lähiasukkaita ja on muutenkin moraaliton, koska siellä on jatkuvat orgiat. Klubi sulkeutui viime marraskuun puolivälissä. Edes venäläisten pop-tähtien Lolita Milyaskavan, Shuran ja Mirage-ryhmän esiintyminen lehdistötilaisuudessa klubin puolesta ei pelastanut klubia. Tähdet vaativat prefektiä lopettamaan painostuksensa.

14.10.2009 Taiteilijat ilmaisivat tukensa seksuaalivähemmistöille

Tunnettu kirjailija Marija Arbatova ja useat näyttelijät ja laulajat asettuivat tiistaina Moskovassa lehdistötiedotteessaan vastustamaan homoklubin sulkemista. Arbatova, joka on tunnettu feministinä ja eri tavalla ajattelijana, kertoi, että taiteilijat ovat asettuneet seksuaaliväemmistöjen puollelle, koska paikallishallinto yrittää tuhota maasta viimeisetkin demokratian rippeet. Sulkemisyrityksen taustalla on paikallishallinnon johtaja Oleg Mitvol.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Klubin johtaja, Leonid Iljin kertoo paikallishallinnon virkamiesten sopimattomasta käyttäytymisestä. Klubille tunkeuduttiin lehtimiesjoukon kanssa. Mitvol levitti juttuja, joiden mukaan klubilla oli valonheittimet, koska sinne on pesiintynyt transvestiitteja. Mtvol on myös kertonut, että paikalliset asukkaat haluavat klubin pois. Hän on kääntynyt vuokranantajan eli Sokeiden liiton puoleen ja vaatinut, että vuokrasopimus on purettava. Nyt toiminta on loppumassa 15. marraskuuta.

Mitvol on vaatinut myös yhden saunan lakkauttamista.


29.9.2009 Riita gay-klubista on politiikkaa

The Moscow News kertoo, mitä klubiasiassa on tapahtunut viime viikkoina. Mukana nättelmässä ovat Moskovan pohjoisen alueen prefekti Mitvol ja kommunistisen puolueen duuma-edustaja, sokea Oleg Smolin. Homoklubi sijaitsee Sokeiden keskusjärjestön talossa. Vuokrasopimus on ensi huhtikuuhun saakka, mutta nyt Sokeiden järjestö on ilmoittanut yksipuolisesti, että tiloista on muutettava jo marraskuuhun mennessä. Homoklubi ei suostu vuokrasopimuksen yksipuoliseen lyhentämiseen.

Prefekti Mitvol on korkea-arvoinen sisäasiain päällikkö ja hän vastustaa gay-klubia, koska alueen asukkaat eivät halua moraalitonta pesäpaikkaa omalle hienolle asuma-alueelleen. Lähikortteleissa on kuulemma jatkuvasti gayorgioita. Homojen käyttäytyminen on eliitille täysin sopimatonta. Poliisiakin on tarvittu paikalle. Mitvol on vaatinut myös yhden saunan ja tuntihotellin sulkemista, jotta moraaliasiat saataisiin kuntoon.

Jotta homoklubista päästäisiin pikemmin, Mitvol lähetti siitä kirjelmän kommunistisen puolueen puheenjohtajalle Gennadi Zuganoville. Kirjelmässä kerrottiin, että kommunistien sokea duuma-edustaja Smolin haluaa ylläpitää turmelluksen pesäpaikkaa Sokeiden liiton talossa. Smolin on liiton varapuheenjohtaja.

Lokakuun 11. päivänä pidetään paikallistason vaalit ja Moskovassa kumpikin näistä, Mitvol ja Smolin, ovat ehdokkaina. Sokea Smolin on vienyt prefekti Mitvolin väittämät ja loukkaukset oikeuteen ja vaatii miljoonien vahingonkorvausta. Prefekti Mitvolin mielestä tämä on vain vaalityötä.Tärkeintä olisi, että gayklubi saataisiin kiinni. Sokea duuma-edustaja Smolin puolestaan on nostanut syytteen myös yhtä sanomalehteä ja tv-asemaa vastaan, koska ne ovat päästäneet julki herjauksia ja väärää tietoa. Nyt syytetyt haluavat, että Smolinin yhteydet homoihin ja lesboihin perin juurin selvitellään.

Edustaja Smolin on joutunut viime torstaina hyökkäyksen kohteeksi. Hän istui autossaan, kun kuljettaja käväisi ostoksilla. Joku mies tuli ja sanoi ampuvansa. Mies rikkoi auton ikkunan ja vei Smolinin papereita. Taistelu gayklubista on luonteeltaan poliittista.


9.8.2009 Kuusisenkadun klubille ratsia


Moskovan pohjoisen alueen prefekti Oleg Mitvol ja poliisi tekivät toissa iltana klo 23 ratsian Kuusisenkadun klubille. Mukana oli tv, journalisti ja kuvaajia. Klubilta etsittiin kaikkea mahdollista, joka olisi vastoin lakia. Pahaksi onneksi ratsia alkoi, kun klubi juuri oli avattu ja se oli lähes tyhjä. Mutta paikalliset ihmiset sanovat, että jos samanlaisia ratsioita pidetään usein, gayihmiset lakkaavat käymästä siinä paikassa.

Pari ihmistä pidätettiin. Toiselle syntyi kiista Mitvolin kanssa, kun asiakkaita ei päästetty sisään. Sisällä klubilla Mitvol kertoili lehtiväelle, että kommunistien johto suojelee klubia. Klubin johtaja sanoo, ettei se ole mikään gayklubi, muttaminkä hän sille voi, jos homot haluaavat käydä siellä. Tämä on vain bisnestä. Youtubessa on vierailusta uutispätkiä, mukana myös pidätystilanne..

(GayRussia, UkGayNews))

Uusimat tiedot viikonlopulta kertovat, että lauantaina klubin lähellä 70 uskovaista järjesti mielenosoituksen homopaikkoja vastaan.


Tapahtumien taustaa 4.8.2009

Moskovan pohjoisen alueen uusi korkea-arvoinen viranhaltija Oleg Mitvol vaatii, että gayklubi Body&Soul on lopetettava viranomaisten toimesta. Mitvol on ollut virassaan kolme viikkoa ja hän kertoo, että hänen toimistonsa on saanut monia valituksia asukkailta. Mitvolin mukaan tuollainen klubi johtaa moraalin rappeutumiseen ja se pitäisi sulkea. Klubi sijaitsee sokeiden liiton omistamassa talossa.

Body&Soul tunnetaan myös nimellä Change. Se sijaitsee Kuusisen kadulla. Se on toiminut jo 7 vuotta ja siitä on tullut Moskovan gayelämän suosituin klubi. Siellä on paljon show-ohjelmaa ja kuuluisat pop-tähdet esiintyvät siellä. Viikonloppuna siellä voi olla 3 000 ihmistä.

Gayaktivsti Nikolai Aleksejev ihmetteli BBC:n haastattelussa, että pormestari Lushkov on aikoinaan hyväksynyt, että kaupungissa sallitaan suljetut klubit homoille ja lesboille. Nyt uusi mies on saanut valta-asemaa, ja hän haluaa heti kaikki homoklubit pois. Oleg Mitvol on Putinin puolueen Yhdistynyt Venäjä ehdokkaana lokakuun paikallisvaaleissa.

Mitvol haluaa Moskovasta pois myös kaikki saunat ja tuntihotellit. Hän on kääntynyt syyttäjän toimiston puoleen. Vain tällä toimistolla on oikeus ryhtyä sulkemisiin. Sulkeminen vaatii kuitenkin, että on rikottu lakia. Jos Kuusisen kadun klubi ei ole tehnyt mitään laitonta, ei sitä voi lopettaa, sanoo syyttäjä. Laitonta olisi, jos siellä kävisi alaikäisiä tai klubin jäsenet avoimesti esittelisivät enemmistön kannalta ei-hyväksyttävää elämäntapaa.

Oleg Mitvol on saanut kannattajia. Yksi kansanedustaja Amir Galliamov on sitä mieltä, että Venäjällä pitäisi sulkea kaikki homoklubit. Neljän pääuskonnon kannattajat suhtautuvat hyvin negatiivisesti sellaisiin klubeihin. Perustuslakivaliokunnastakin on tullut kannatusta Mitvolin ehdotukselle. Kannattajien lista on aika pitkä.

(Gayrussia)

Uutispätkä Youtubessa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!