Copenhagen catalogue of good practices

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kööpenhaminen ihmisoikeuskonferenssi loppui jo viime keskiviikkona.Viimeisenä kokouspäivänä keskusteltiin siitä, miten maapallon eri alueet eroavat toisistaan ja miten tarvitaan erilaisia strategioita HLBTI-ryhmien työhön.

Eri toimijat rakentevat toimintaansa niin, että se istuu kunkin maan lainsäädännölliseen tilanteeseen, taloudellisiin paineisiin ja uskonnon asemaan. "Globaali etelä" ilmaisi konferenssin aikana harmistuneisuuttaan siitä, että he joutuvat toimimaan maailman köyhimmissä maissa, joissa homoseksuaalien asema on kaikkein huonoin. "Globaalin pohjolan" on usein vaikea tajuta etelässä elävien todellisuutta.

Päätösistunnossa kerrottiin pari uutista. Ilmeisesti Intian korkeimman oikeuden päätös on vaikuttanut Pakistaniin, jossa korkein oikeus on päättänyt, että perusoikeudet kuuluvat myös transihmisille. Huonot uutiset tulevat Ugandasta. Siellä parlamentti valmistautuu hyväksymään lain, jolla kielletään kaikki HLBTI-ihmisten hyväksi tehtävä työ. Ugandalaiset pyysivät ulkomaista tukea. Nyt tarvittaisiin tukimielenosoituksia Ugandan lähetystöjen eteen.

Kokouksen eräänlainen päätösasiakirja Copenhagen catalogue of good practices esittelee eri puolilta maailmaa projekteja, joissa on onnistuttu elämän eri alueilla edistämään HLBTI-oikeuksia. Suomalaisia esimerkkejä ei löydy, vaikka meilläkin on ollut esim. sateenkaariperheprojekti. Asiakirjan voi ladata tästä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asiakirjan voi ladata tästä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!