Australiaan ei saada vielä homoavioliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Hallitusvastuussa oleva Australian työväenpuolue (ALP) kokoontuu tänä viikonloppuna Sydenyssä. Kokous päätti, että Australiaan kehitetään järjestelmä samaa sukupuolta olevien parien rekisteröimiseksi ja määrittelemiseksi. Homoavioliittokielto säilyy.

Talvisessa (+10 astetta), aurinkoisessa säässä Sydneyn satama-alueella noin 150 homo-, lesbo ja transsukupuolista paria solmi epävirallisen liiton Metropolitan Community Kirkon (MCC) pastorin johtaessa "laitonta vihkiseremoniaa" ALP:n kokouspaikan ulkopuolella. 1500 parien ystävää oli mukana juhlassa. Sateenkaari-ihmiset vaativat Australiaan sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Hallitsevan työväenpuolueen kautta edelsi presidentti Bushin linjoilla oleva konservatiivihallinto, joka ei halunnut minkäänlaisia myönnytyksiä homojen suuntaan. He määrittelivät avioliiton yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi. ALP:n tullessa valtaan myös se halusi säilyttää linjauksen.

Nykyinen pääministeri on ilmaissut tukevansa täydellisesti samaa sukupuolta olevien liittoja, mutta aikoo säilyttää homoavioliittokiellon. Hänen hallituksensa on tehnyt joukon muutoksia lähes sataan homoja syrjivään kansallisen tason lakiin, jotka koskevat esimerkiksi eläkkeitä, verotusta ja työsuhteita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

ALP:n pääministeri Kevin Rudd määrittelee itsensä maltilliseksi kristityksi.

Lähde: Verkkolehti The Australian

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!