Samaa sukupuolta olevien avioliitot puhuttavat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Englanti: Yksi vanhimmista uskonnollisista yhteisöistä Englannissa, kveekarit, on päättänyt vuosikokouksessaan laajentaa vihkiseremoniat myös samaa sukupuolta oleviin pareihin. He ovat hyväksyneet samaa sukupuolta olevien parisuhteet jo pari vuosikymmentä. Homopareja on jo aikaisemmin siunattu, mutta tämä uusi päätös aiheuttaa ristiriidan siviilioikeuden kanssa. Nyt he tulevat ilmeisesti vaatimaan hallitusta muuttamaan lakeja niin ,että homoparien avioliittoon vihkiminen olisi mahdollista ja lain mukaista.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8177536.stm

Suomessa kveekarit eivät ole uskonnollinen yhteisö. Heitä edustaa vain yksi yhdistys.

*****

Albania: Albanian hallitus valmistelee homoliittoja. UkGayNewsin mukaan kyseessä kuitenkin lienee vain syrjintäsuojalain parantaminen eikä mikään varsinainen homoliittolaki. Näin ovat kertoneet Albanian ihmisoikeusaktivistit ILGA Europelle. Asiassa kaivataan tarkennuksia.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Portugal: Portugalissa korkein oikeus on torjunut homoliitot. Lesbopari valitti ja vetosi tasa-arvolakiin. Korkein oikeus torjui homoparin avioliitot äänin 3-2. Gayaktivistit pitävät tätä kuitenkin voittona. Nyt asiassa joudutaan jo äänestämään. Ajattelutavat ovat muuttumassa.

*****

Englanti: Lewisin saarella, joka on osa Hebridit-saariryhmää Skotlannin luoteisnurkassa, on pidetty pari viikkoa sitten seremonia, jossa samaa sukupuolta oleva pari on vihitty. Kyseessä oli BBC:n juontaja Andrew Robertson ja hänen kumppaninsa Craig Atkins. Tiistaiyönä tornado iski saarelle. "Jumalan viha", oli paikallisen kirkonmiehen näkemys. Ks. kuva:
http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13506.html

*****

München: Baijerissa rekisteröityjä parisuhteita aletaan vihkiä elokuun alusta samoissa tiloissa, joissa heteroita vihitään. Baijerissa kristillisdemokraattinen unioni on tähän saakka halunnut, että homoparit pysyvät pois henkikirjoittajien vihkitiloista. Homoparit on vihkaistu notaarien työhuoneissa. Nyt erottelu lopetetaan koko Baijerin alueella.

*****

Irlanti suunnittelee siviiliparisuhdelakia, jossa sekä heterot että homot voisivat solmia liiton. Amnesty kritisoi ankarasti, että lailla luodaan kakkosluokan kansalaisia, koska siviililiittoon menevät eivät saa samoja oikeuskia, joita on heteroavioliitoissa. Lakiesitys esiteltiin jo kesäkuussa. Hallituspiirit torjuvat täyden tasa-arvon, koska perustuslaissa avioliitolle on annettu erityisasema.

Irlantia on pidetty erityisen konservatiivisena maana. Homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistui 16 vuotta sitten ja avioerot sallittiin 14 vuotta sitten. Abortit ovat yhä kiellettyjä ja naiset joutuvat matkustamaan naapurimaihin abortin vuoksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!