USA: Osavaltiossa enemmän katolisia, homoilla enemmän oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

USA Today -lehti kertoo uutisessaan pian julkistettavasta Columbian yliopiston tutkimuksesta. Siinä tutkittiin kahdeksaa seikkaa, mm. avioliitto-oikeuksia, asumista, adoptiota ja viharikoksia.

Tutkimuksessa todetaan, että kuusi yhteensä kahdeksasta osavaltiosta, joissa on 50 prosenttia taikka sitä korkeampi kannatus homoavioliitoille, ovat niitä, joissa on suurin määrä katolisia.

- [Katoliset] piispat ovat kampanjoineet pitkään, äänekkäästi ja selkeästi samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja vastaan. Toisaalta katolinen kirkko tarjoaa selkeän viestin sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Se on periaate, jonka sateenvarjon alla monet liberaalit katolilaiset seisovat väiteltäessä tasavertaisesta avioliitto-oikeudesta, aborttikysymyksistä, ehkäisystä ja elämän päättämistä koskevista päätöksistä.

USA Today -lehden juttu

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Uutisjutussa puhutaan tilanteeseen syynä katolisen kirkon sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatteesta.

Minä arvelen kuitenkin, että piispojen äänekäs vastustus on pakottanut ihmisiä valitsemaan kummalle puolelle rintamalinjaa he haluavat asettua, äärikonservatiivien puolelle vaiko liberaalien. Homoliikkelle piispat ovat selvä vastustaja. Homot ovat saattaneet aktivoitua tästä syystä. Oma veikkaukseni on, että piispat ovat lopulta toimineet pitkällä aikavälillä oikeastaan homojen puolesta.

Tämä kohta julkaistava tutkimus aiheuttaa mitä todennäköisimmin vilkkaan keskustelun USA:ssa