Helsingin Sanomissa pitkä juttu homojen sorrosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään paperilehdessä homojen sorrosta. Haastateltavana on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kattojärjestön ILGA:n pääsihteeri Renato Sabbadini. Hän ottaa positiiviseksi esimerkiksi Intian. Valtioiden sorto murenee hitaasti, mutta varmasti. Homouden kieltäviä maita on maailmassa vähemmän kuin vielä pari vuotta sitten. Latinalaisessa Amerikassa on saatu merkittäviä voittoja, vaikka siellä on vallinnut tiukka katolilaisuus, homokammo ja machokulttuuri. Latinalaisen Amerikan valtiot ovat demokratisoituneet ja kansalaisjärjestöjen aktivismi on pystynyt muuttamaan yhteiskunnallista tilannetta. Homojärjestöt ovat olleet kehityksessä mukana.

Huonoin tilanne on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.Tärkein yhteinen nimittäjä homouden tuomitseville maille on kiihkouskonnollisuus ja vahva kansallismielisyys. Halutaan suojella "aitoa" kulttuuria länsimaisia vaikutuksia vastaan. Evankelisten amerikkalaiskirkkojen kädenjälki näkyy Afrikassa. Kirkot vaativat tiukentamaan homojen vastaisia lakeja ja lietsovat homovihaa paikallisissa tiedotusvälineissä. Homofobia näissä maissa on tuontitavaraa.

Helsingin Sanomat on tehnyt yhteenvedon myös itäisen Euroopan pride-paraateista. Väkivallalta on vältytty, kun turvatoimia on kiristetty. EU:n perusoikeusvirasto on Wienissä. Israel Butler kertoo Helsingin Sanomille, että kaikkialla Euroopassa homoja häiritään, syrjitään ja ahdistellaan, mutta pahin on tilanne Baltian maissa, Romaniassa, Bulgariassa ja Puolassa. Liettua on nyt erityisesti kunnostautunut homoja syrjivällä lailla.

(Lyhennelmä Helsingin Sanomien erinomaisesta jutusta)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!