Kanadassa naimisiin vihdoinkin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Kanadan korkein oikeusaste, vetoomustuomioistuin on todennut nykyisen käytännön syrjivän homoja ja lesboja. Sen mukaan he eivät ole päässeet avioliittoon.

Vetoomustuomioistuin totesi kyseiset lait mitättömiksi ja samaa sukupuolta olevien avioliiton olevan mahdollinen heti.

Hallitus sai aikaa 12.7.2004 asti muuttaa lainsäädännön vastaamaan päätöstä.

Tiettävästi ensimmäinen pari on jo vihitty. He olivat vieneet asian vetoomustuomioistuimeen. Pari on elänyt yhdessä 20 vuotta.

(Toronto Star 10.6.2003)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hallituksella oli 30 päivää aikaa valittaa päätöksestä, mutta valitusta ei tehty. Kanadassa yli puolet tukee ajatusta samaa sukupuolta olevien avioliitosta.

Kanadassa tehdään piakkoin lakiehdotukset avioliittolain muuttamiseksi niin, että sieltä poistuvat perustuslain vastaiset elementit, joilla on estetty samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitot.

Vetoomustuomioistuimen päätös on aiheuttanut Kanadassa ja USA:ssa massiivisen keskustelun aiheesta. Konservatiivit ovat odotetusti kauhuissaan ja pelkäävät ennen pitkää homoavioliittojen rantautuvan myös USA:han.

Tämän asian otaksutaan tulevan keskeisesti esille seuraavassa presidenttivaalikampanjassa USA:ssa. Bush tulee olemaan vaikeuksissa. Hän ei voi samaan aikaan miellyttää konservatiiviäänestäjiä ja liberaaleja homojen oikeuksien puolustajia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!