Volker Beckin elämänkumppani on kuollut

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Saksalainen kansanedustaja Volker Beck on vahvasti ajanut homojen oikeuskia Saksan parlamentissa. Hänen elämänkumppaninsa Teyssier meni kuukausien mittaan huonompaan ja huonompaan kuntoon. Kemoterapia Pariisissa ei enää auttanut. Volker Beck oli puolisonsa rinnalla maaliskuusta alkaen ja jätti poliittisen toiminnan. Heinäkuun alussa he tulivat takaisin Saksaan omaan kotiiin. Ystävä kertoo, että tämä on ollut vaikeaa aikaa.

Beck tunsi elämänkumppaninsa 17 vuotta. Vuodesta 1992 he asuivat yhdessä Kölnissä. Jaques seurasi mukana puoluepäivillä, prideillä ja yritti suojella, kun Moskovassa ääriradikaalit iskivät Beckiä vasten nenää. Beck halusi aina erottaa yksityisen privaattielämän julkisesta poliittisesta elämästä. Hänen yksityiselämänsä säilyi tabuna lehdistölle. Kuvia ei koskaan nähty.

Volker Beck oli Saksan parlamentissa pitkään ainoa homokansanedustaja. Vuosien mittaa homojen ja lesbojen tasa-arvo lisääntyi. Hän lähti mukaan aids-tukikeskusten työhön. Siinä oli mukana myös hänen elämänkumppaninsa. Elämänkummppani kuului yli 10 vuotta homo- ja lesbojärjestön johtoon ja hän työskenteli eurooppalaisessa järjestössä. Kansainvälisesti menetettiin merkittävä ja osaava tekijä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 vuotta sitten Saksaan saatiin rekisteröity parisuhde. Volker Beck oli tehnyt työtä sen puolesta jo 11 vuotta. Hän meni naimisiin Jaquesin kanssa vasta vuonna 2008, 16 vuoden tuttavuuden jälkeen. Juhlia ei ei enää pidetty, koska sairaus alkoi iskeä päälle.

www.express.de

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!