Pierre et Gilles: näyttely Berliinissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Pierre Commoy (s. 1950) ja Gilles Blanchard (1953) – molemmat kasvoivat katolisissa perheissä pikkukaupungeissa. He muuttivat Pariisiin 1973 ja oppivat tuntemaan toisensa kolme vuotta myöhemmin. He päättivät yhdistää luovuutensa ja niin heistä tuli yksi maailman tunnetuimmista homo-taiteilijapareista.

Vanhat pyhimyskuvat olivat heidän mielestään kovin hailakoita ja he alkoivat parannella niitä kirkkain värein ja koristein. He kehittivät oman tavaramerkkinsä jo vuonna 1977. Pierre valokuvasi malleja ja Gilles retusoi ja väritti. Näin syntyi monia hittejä. Kuvissa oli mm. tällaisia henkilöitä: Mireille Mathieu, Madonna, Pornostar Jeff Stryker, Marc Almond, Nina Hagen. Ja monia muita. Ja oli pyhiä hengenmiehiä, huoria, marttyyreita, matruuseja. Osa oli pukeutuneina, osa provosoivasti alasti.

Berliinissä avataan ensi viikolla näyttely, jossa on 80 suurikokoista kuvaa. Näyttely jatkuu lokakuulle (25.7.-4.10.2009).

(Siegessäule)

1 kommenttia

Kymmenen vuotta sitten Pierre & Gilles olivat esillä Turussa.

Kuvia pilke silmäkulmassa
Turun Sanomat 13.11.1999
http://www.ts.fi/arkisto/haku.aspx?ts=1,0,0,0:0:36660,0

"Se on taiteilijoiden ensimmäinen näyttely Pohjoismaissa, mikä korostaa näyttelyn merkitystä.
...

Taiteilijoille itselleen se on heidän oman uransa suurin retrospektiivinen näyttely. Taidemuseon tiloissa Vartiovuoren mäellä on kaikkiaan 90 teosta."
----------