Vatikaani aloitti hyökkäyksen homoliittoja vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Vatikaani julkaisi torstaina odotetun homoliittoja vastustavan tiedotteen. Paavi Johannes Paavali II:n hyväksymässä viestissä varoitetaan homoliittojen olevan vaaraksi ihmiskunnan perusarvoille ja merkitsevän poikkeavuuden hyväksymistä. Viestissä kehoitettiin katolisia poliitikkoja vastustamaan homojen parisuhteiden virallistamisen sallivia lakiesityksiä. Vatikaanin mielestä myös adoption salliminen homopareille on väkivaltaa lapsia kohtaan.

Monien maiden Katoliset kirkot ovat ilmoittaneet tukevansa Vatikaanin ilmoitusta, mutta poliitikot ovat suhtautuneet viestiin varauksellisemmin. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta toimivat ryhmät ympäri maailmaa ovat ilmaisseet pahoittelunsa Katolisen kirkon linjaa vastaan.

Vatikaanissa Pietarinaukiolla kannanotto aiheutti mielenosoituksen. Aukiolle kokoontuneet mielenosoittajat vertasivat kylteissään Vatikaania entisen Afganistanin Taleban-hallintoon. Italian radikaalipuolue on pyytänyt yleistä syyttäjää nostamaan syytteen Vatikaania vastaan yksityisyyden loukkaamisesta ja yllyttämisestä vähemmistöjen vastaiseen väkivaltaan.

Lähteet: gay.com, YLE teksti-TV ja STT. (uutinen päivitetty 1.8.)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!