´Liettuan lailla´ uhataan muuallakin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Itävallan äärikansallinen vapauspuolue FPÖ vaati kesäkuun alussa, että maahan on saatava homopropagandan kielto.Lapsia on suojeltava homoseksuaalisuutta ihannoivalta informaatiolta. Vapauspuolueen ryhmän puheenjohtaja Eduard Schock ottaa mallin Liettuasta. Esim. lastenkirjoissa ei hänen mukaansa saa olla homoutta ihannoivaa tekstiä. Tarvitaan kieltolaki. FPÖ on Itävallan politiikassa merkittävä voimatekijä, koska se sai viime vaaleissa äänistä 18%.

Ks. Ranneliikkeessä 4.6.2009, http://ranneliike.net/teema/itavaltaan_vaaditaan_homopropagandan_kieltoa?srt=2&cid=1&aid=2175

Nyt Unkarissa äärioikeistolainen Jobbik-puolue on ilmoittanut, että se vaatii Unkarin parlamenttiin Liettuan mallin mukaisen tiukan homovastaisen lakiesityksen. Jobbik-puolueen europarlamenttiryhmän puheenjohtaja piti eilen lehdistötilaisuuden, jossa hän kutsui Liettuan parlamentin toimintaa esimerkilliseksi. Suurella enemmistöllä nuijittiin kasaan lapsia ja nuoria suojaava laki. Yhteiskuntaan ei haluta kansainvälisiä, vieraita ja enemmistön mielestä poikkeavia käyttäytymismuotoja. Nyt enemmistön on suojauduttava, ja parlamenttiin on saatava Liettuan mallin mukainen laki nuorten suojaamiseksi. Nuoria uhkaavat homoutta ja biseksuaalisuutta levittävät filmit, mainokset ja julkaisut Perimmäinen tavoite on homoseksualaisuuden kieltäminen.

*****

Äärioikeistolainen Jobbik-puolue sai eurovaaleissa yli 12% äänistä. Parlamenttivaalit pidetään Unkarissa ensi keväänä, ja silloin oikeisto ja äärioikeisto ennusteiden mukaan saavat murskavoiton (ennuste: yli 60% äänistä). Homoliitotkin voivat silloin olla vaarassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Keskiviikkona Euroopan parlamentin istunnossa liettualainen meppi kehotti kaikkia EU-edustajia toimimaan kotimaissaan niin, että kotimaiden parlamentit rajoittavat seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia.

1 kommenttia