Liettuan presidentti käynnisti selvitystyön sensuurilaista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

23.7.2009

Keskiviikkona Liettuan presidentinkanslia ilmoitti, että presidentti aikoo tarkastaa kiistanalaisen sensuurilain, joka kieltää mm.puhumisen homoseksuaalisuudesta, kiroilemisen, huonot ruokailutavat ja huonon hygienian. Presidentin mukaan demokraattisessa yhteiskunnassa voidaan käyttää vain ei-syrjiviä toimenpiteitä, kun halutaan suojella alaikäisiä. Presidentti käynnisti selvityksen ja aikoo ehdottaa lakiin muutoksia.
(dn.se)

Mielipidetutkimus muutaman päivän takaa paljasti liettualaisten kielteiset asenteet homoja kohtaan. Spinter tyrimain mielipidemittauksen mukaan 80% pitää homoseksuaalisuutta sairautena tai poikkeavuutena. Vain joka kuudes sallisi homojen pride-paraatin. 58% oli jyrkästi vastaan. Naiset, enemmän koulutusta saaneet ja kaupunkilaiset olivat liberaalimpia.
(gay.ru)

17.7.2009

Opiskelijavinokkaat järjestivät tiettävästi keskiviikkona 15.7. klo 18:00 alkaen mielenosoituksen Liettuan uutta homopropagandalakia vastaan. Mielenosoitus alkoi Uuden ylioppilastalon edestä ja siitä lähdettiin Liettuan suurlähetystölle Kruununhakaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Myös Virossa on osoitettu mieltä Liettuassa tehdystä päätöksestä.

Tallinnassa Liettuan lähetystön eteen kynttilämielenosoitukseen kerääntyi jopa 25 homoaktivistia Viron Homonuorten järjestöstä (Eesti Gei Noored). Postimees-lehti uutisoi tapahtumasta kuvasarjan kera. Uutisen jatkeena on toista sataa mielipidettä niin Liettuan päätöksen puolesta, kuin sitä vastaan.

Postimiehen uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!