Homovihaideologia on kansainvälistynyt

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Homofobian vastaisen päivän aikaan American Prospect -nettilehdessä Michelle Goldberg yritti luoda kokonaiskuvaa homovihasta maailmalla. Aiheen antoivat Moskovan tapahtumat eurovisiokisojen päätöspäivänä. Jutussa on kuvana suomalaisnaisen pidätys Pushkin-aukiolla.

Monissa maissa viranomaistoiminta on hyvin homovihamielistä. Se ei ole konservatiivisissa maissa mitään uutta. Samaan aikaan, kun länsimaissa homot tulevat näkyvämmiksi ja oikeuksia lisätään, samaan aikaan hiipii ympäri maailmaa esiin homovastainen kansankiihotus ja vainoaminen.

Vihamielisyys tulee esiin monenlaisissa valeasuissa ja monelta suunnalta. Kuitenkin muutama teema on vallitsevana, ja voidaan puhua jo globaalista homofobiasta.Se on sukua antisemitismille eli juutalaisvihalle.Homofobian retoriikka käyttää maailmanlaajuisesti samoja kielikuvia kuin klassinen juutalaisviha. Gay-ihmiset nähdään turmiollisena sisäisenä vihollisena, jolla on vaarallisia kansainvälisiä yhteyksiä. Jopa maissa, joissa heidät on peloteltu täysin näkymättömiksi, heihin on liitetty jotain yliluonnollista voimaa. He edustavat modernismia ja ovat "maailmankansalaisia", kosmopoliitteja. He ovat fundamentalisteille kauhistus.

Globaali homovihamielisyys on seurausta siitä, että homoliike on kansainvälisesti edennyt pitkin harppauksin. Melkein jokainen kehittynyt kansakunta, myös USA Obaman aikaan, allekirjoitti YK:n päätöslauselman, jossa vaadittiin kaikkia maita poistamaan homouden rankaisemisen. EU:n perusoikeusasiakirja tunnustaa homojen oikeudet. Vuonna 2006 YK:n ihmisoikeuskomissaari Louise Arbour vaati homoja syrjivien lakien poistamista (niitä lakeja usein puolustellaan kulttuurirelativismilla). Arbourin mukaan ei pitäisi rangaista harmittomia aikuisten ihmisten välisiä läheisiä suhteita. Sellaisten lakien olemassaolo, vaikka niitä ei käytännössä toteutettaisikaan, aiheuttavat pelkoa, kaksoiselämää, yms.

Homovihan kaksi pesäkettä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gayliike on globalisoitunut. Niin on myös uskonnollinen oppositio. Maailmanlaajuisesti on kaksi homovihan pesäkettä. Toinen sijaitsee USAssa ja se kuuluu kristilliseen konservatiiviseen liikkeeseen. USAsta lähtevät heidän "lähetyssaarnaajansa" Afrikkaan viemään vihan sanomaansa. Toinen pesäke on islamilainen fundamentalismi.

Monissa islamilaisissa maissa homoseksuaalisuutta pidetään rappeutumisen merkkinä ja imperialismin ilmentymänä.YK:ta moititaan homouden edistämisestä ja yhteiskuntien vähittäisestä tuhoamisesta. Samaa retoriikkaa käyttää myös kristillinen oikeisto.

Kansainvälisen homoliikkeen on nähty seuraavan naisliikkeen jalanjälkiä. Gayliike on ottanut itselleen samanlaisen "lähetystehtävän".


Homovihaa lietsotaan Afrikassa

Homoihin kohdistuneet väkivaltaisuudet eivät rajoitu pelkästään muslimimaihin, kuten Irakiin tai Iraniin. Afrikassa homot ovat lähes näkymättömiä, mutta sinne on keinotekoisesti synnytetty paniikki. Jäljet johtavat Amerikan evankelikaaleihin.Keväällä Burundi teki homovastaisia lakeja. Nigeriaan on tekeillä ankarat lait homoja vastaan. Ugandassa homot pannaan vankilaan loppuelämäksi. Oikeisto-kristilliset järjestöt ovat syyttäneet homoja muiden "rekrytoinnista" homoiksi. Sen takia vaaaditaan tiukkaa lainsäädäntöä.


Suuntana myös Venäjä

Amerikkalisen äärioikeiston johtohahmo on ollut Scott Lively. Hän on musta pastori ja hän on kirjoittanut kirjan homouden ja natsismin yhteyksistä ("natsit olivat homoja", kirjasta The Pink Swastika). Livelyn mukaan nykyinen homoliike on suoraan johdettavissa natsismista. Homous näytteli Livelyn mukaan keskestä roolia myös esim. Espanjan inkvisiitiolaitoksessa, Etelä-Afrikan apartheidissa, jne.

Lively on saanut erityistä huomiota Venäjällä. Venäläiset kirkkokunnat ovat olleet hyvin kiinnostuneita. Samoin Amerikan länsirannikon venäläiset emigrantit ovat innostuneet Livelyn opetuksista. Lively puhuu usein kirkoissa, poliisiakatemioissa ja tv:ssä ympäri Venäjää. Livelyn läheinen työtoveri on pastori Aleksei Ledjajev Latviassa. Ledjajev on tehnyt vaikutuksen venäjänkieliseen nuorisoon mm. näyttävillä rock-opperoillaan, yms. Hän johtaa Latviassa ja lähimaissa New Generation -kirkkoa. Latvian Priden homovastaiset joukot olivat pääasiassa tätä joukkoa.


Koko artikkeli

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!