Unkari: henkikirjoittajille opas homopareista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Unkarissa henkikirjoittajille on valmistettu opas, jossa neuvotaan, miten tulisi suhtautua homo- ja lesbopariin, joka on tulossa vihkiseremoniaan. Laki rekisteröidyistä parisuhteista tuli voimaan heinäkuun alussa. Homoparit ovat henkikirjoittajan luona samanarvoisia kuin heteroparit. Homojärjestöt avustivat oppaan teossa. Oppaan toivotaan vähentävän konflikteja ja pettymyksiä.

Monelle henkikirjoittajalle tämä on ensimmäinen kerta, kun he joutuvat tietoisesti tekemisiin homojen ja lesbojen kanssa. Oppaassa neuvotaan, mitä sanoja olisi hyvä käyttää. Siinä muistutetaan myös turvallisuusongelmista. Alkuvaiheessa homojen vastustajat saattavat järjestää mielenosoituksia, ja ne on syytä ilmoittaa poliisille.

Useimmat henkikirjoittajat ovat epävarmoja tässä uudessa tilanteessa. Mitä esim. tapahtuu, kun heteropari vihitään ja seuraavana odottamassa on homopari. Yhden henkikirjoittajan on kuultu vakuuttaneen, että hän ei tällaiseen halua sekaantua.

(Népszabadság)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Suomessahan monissa kunnissa adoptioneuvonnan kohdalla on nyt sormi suussa. Toivottavasti adoptioasiaan saadaan sorvattua selkeät ohjeet mitä pikimmin. Rekisteröityjen parisuhteiden kohdalla kai tilanne on jo suhteellisen selkeä.