USA: Ex-gay-pastorilla rikostausta ja ´ihmeparantuminen´ AIDSista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 1

25.6.2009

Pastori Matthew C. Manning on perustanut oman seurakunnan Lighthouse World Evangelism Inc. Kalifornian Santa Rosaan. Hän kertoo "vapautuneensa" homoseksuaalisuudestaan vuonna 1989 ja on ihmeparantunut HIV/AIDSista vuonna 1994. Hän mainostaa noiden kokemustensa pohjalta olevansa kykenevä toimimaan tehokkaasti pappina homojen keskuudessa, jotka etsivät vapautusta homoseksuaalisuudestaan, mutta myöskin kaikkia ihmisiä, jotka etsivät Jeesusta Kristusta syvemmällä tavalla.

Manning ei ole pystynyt todistamaan lääketieteellisillä dokumenteilla mitenkään sitä, että hänellä olisi ollut AIDS ja että hän olisi siitä parantunut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hänestä on tullut suosittu vieras ääriuskonnollisten saarnamiesten ja muissakin tv-ohjelmissa. Näkyvimmät amerikkalaiset ex-gay-aktivistit, kuten EXODUS-liikeen puheenjohtaja Alan Chambers, entinen ex-gay-puhemies John Paulk ja äärioikeistolaisen Focus on the Family -järjestön ex-gay-puhuja Mike Haley ovat pitäneet Manningia myös esillä.

Pastori Manning on joutunut rikosprosesseihin, joiden aiheena on ollut mm. miesten lähentely mm. kuntosaleilla. Eräästä tällaisesta tapahtumasta hän sai vuoden porttikiellon kuntosalille ja lähestymiskieltotuomion nuoreen heteroon mieshenkilöön. Viimeisin tällainen tapaus on vuoden 2005 loppupuolelta.

1 kommenttia

Vaikuttaa siltä, että Manningin homoseksuaalisuudesta "vapautuminen" ei ole vielä onnistunut täydellisesti. Hänen siis tulee kilvoitella edelleen, ettei joutuisi helvettiin. :-)

On mielenkiintoista seurata, kuinka amerikkalainen ex-gay-liike reagoi tähän tapaukseen.