Kysely uskollisuudesta

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 2

Tuoreessa deittiportaali gay-Parshipin kyselyssä oli toteamus, johon piti ottaa kantaa: ”Uskollisuus kuuluu parisuhteeseen”. Eniten uskollisuudentahtoisia löytyi Lontoon homoista (38%). Seuraavina olivat Wien ja Berliini. Syrjähyppyjä kannatettiin eniten Zürichissä ja Amsterdamissa. Uskollisuuden kannattajia oli vain 24%. Kyselyn mukaan keskimäärin parisuhteessa uskollisuuden kannalla on vain joka kolmas homo. Heteromiehet kannattavat laajemmin uskollisuutta. Heistä keskimäärin 43% on uskollisuuden kannattajia.

Uskollisimmat lesbot ovat Berliinissä ja Lontoossa. 43% vetoaa uskollisuuden nimiin. Madridin ja Amsterdamin naiset ovat vähiten kiinnostuneita uskollisuudesta. Vain 33% kannattaa uskollisuutta. Naisilla keskiarvo on 37% eri kaupungeissa.

Tällaisten viihdekyselyjen arvo on vähäinen. Miksi pitäisi olla usḱollinen? Hyvän julkisivun, kasvatuksessa saatujen mallien vai minkä takia? Ehkä parempi olisi se tilanne, että parisuhde on niin hyvä, ettei tee mieli vieraisiin. Deittiportaali: hyvä taho tällaisen tutkimuksen riippumattomana järjestäjänä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tällaisissa kyselyissä pitäisi ensin tarkasti määritellä itse käsitteen sisältö. Onko esimerkiksi sellainen uskottomuutta, että kuvittelee mielessään seksiä jonkun parisuhteen ulkopuolisen kumppanin kanssa, vaiko mikä?

Noiden kyselyiden tuloshan kertoo vain vastaajiensa mielipiteistä kysyttävään asiaan. Todellisuus voi olla aivan toinen.

Joskus takavuosina ruotsalaisia pidettiin varsinaisina rietastelijoina. Tukholma taisi jopa asiaa turisteille markkinoida.

Kun nuorilta miehiltä tutkittiin heidän asenteitaan seksuaalisuuteen, tulokset osoittivat heidän olevan aivan yhtä konservatiivisia kuin aikoinaan heidän isänsä.
Kiinnostaisi myös tietää, kuinka suuri osa vastaajista oli itse vastatessaan parisuhteessa. Sinkkuna ja deittisivustolla mahdollisesti muita parisuhteessa olevia vongatessa käsitys uskollisuuden tarpeellisuudesta helposti värittyy tiettyyn suuntaan...