Katolinen kirkko taistelee homoja vastaan kaikilla rintamilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Skotlannin katolisen kirkon johtaja, kardinaali Keith O'Brien on kuvaillut ehdotusta samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeudesta: "Skotlannin adoptiolapsista ei pidä tehdä koekaniineja johonkin vääristyneeseen sosiaaliseen kokeiluun, jonka tarkoituksena on avioliiton uudelleen määrittely, perheen heikentäminen ja joka on uhka yhteiskunnalliselle oikeudenmukaisuudelle." Kardinaalin mielestä lapset joutuisivat ympäristöön, joka on "huolestuttavan moraaliton". Se voi myös muuttaa lapset homoiksi.

Stonewall-järjestö totesi vain, ettei kardinaalin väitteille ole olemassa uskottavaa näyttöä.

Skotlannin lainsäätäjät valmistelevat lakimuutosta, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien yhteisen adoption. Nykyisin vain avioliitossa olevat pariskunnat voivat adoptoida yhteisesti. Avoliitossa ja samaa sukupuolta oleville pareille adoptio on mahdollista vain yhden henkilön nimiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Skotlannin virallisten tilastojen mukaan vuosittaisten adoptioiden määrä on laskenut 20 vuoden aikana tuhannesta alle 400 adoptioon. 6 500 lasta on viranomaisten huostassa, monet heistä huomattavan pitkiäkin aikoja.

Lähde: The Sunday Times - Scotland, 4.9.2005

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!