EastEnders-sarjassa myös homomuslimi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

MTV3 alkoi tänään lähettää brittien rakastamaa EastEnders-sarjaa. Meillä näytetään aluksi 2007 valmistuneita jaksoja. Gaymediassa kerrotaan sarjan ympärillä vellovasta kohusta. Sarjassa nuori muslimimies rakastuu toiseen mieheen. Islamilaisjärjestöt kritisoivat tällaista juonen käännettä. Syed Masood (roolinimi) kokee konfliktin uskonnon ja seksuaalisten tunteidensa välillä. BBC:stä kerrotaan, että kyse ei ole hyvän ja pahan vastakkaisuudesta, vaan nuoren miehen inhimillisestä tarinasa.

Masood on hyvin tietoinen muslimitraditiosta. Hän ei juo alkoholia ja seksi tulee vasta avioliitossa. Mutta nyt sarjassa Masood tulee suutelemaan uutta ystäväänsä kameran edessä. Masood rakastuu Christian Clarkeen. Clarke on jo aikaisemmin suudellut toista miestä, ja se on aiheuttanut pienen vastalausemyrskyn. On vaadittu, että sarja on siirrettävä klo 21 jälkeen. BBC kuitenkin ilmoittaa, että homosuudelmaa käsitellään samalla tavalla kuin heterosuudelmaa.

Muslimien Muslim Public Affairs -komitea kritisoi jyrkästi Masoodin roolin kehittymistä. Hänestä toivottiin hyvää muslimia tänä islamofobian aikakautena. Nyt kuitenkin sarja on kadottanut mahdollisuutensa kertoa normaaleista, ystävällisistä muslimeista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!