Suomalainen HLBT-ryhmä Moskovan Prideen vuonna 2010

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

Suomalaiset HLBT-aktiviivit aikovat Moskovan Prideen toukokuussa 2010. Jonkinlainen tukiryhmä yritetään saada kokoon. Aikaisemmin harva on sinne uskaltautunut väkivallan pelossa. Puuhamiehiä ja -naisia on jo alkanut löytyä.

*****

Ennakkotiedot kertoivat, että A-studiossa olisi mm. venäläisten gayaktivistien haastattelu. Ei ollut. Tärkeämmät asiat ajoivat yli. Homojen juttu on A-tuubissa. Osoite on tällä sivulla kommentteissa.


*****

Lisää materiaalia Suomesta Aleksejevin blogissa

Nikolai Aleksejev kertoo blogissaan Helsingissä käynnistään. 14 tunnin junamatkan sijaan he valitsivat nopean lennon. He ovat kierrelleet keskustassa. Matkakumppani Baev näyttää t-paidassaan Turkin tunnuksia. Valitettavasti maanantai oli sateinen. Nikolai valittaa, että pitää mennä ajoissa nukkumaan. On ollut kova toukokuu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aleksejevin blogiin on tullut lisää kuvia ja puhetta Suomesta. Erityistä kiitosta saa Tarja, yksi niisstä, jotka Moskovan miliisi pidätti muutamaksi tunniksi. Blogin osoite on tässä

http://alexeyev.livejournal.com/

*****

Radio Liberty valitsi Nikolain viikon henkilöksi.

*****

GayRussia-sivulla kerrotaan lisää suomalais-venäläisestä foorumista.. Yksi paneelikeskustelu keskittyi HLBT-ihmisten tilanteeseen. Pääpuhuja Nikolai Aleksejev kritisoi erityisesti muiden venäläisten HLBT-järjestöjen toimintaa. Muut järjestöt ovat tekevinään jotain HLBT-ihmisten hyväksi, mutta todellisuudessa ne käyttävät Moskovan Priden mainetta ja keräävät avustuksia muualta maailmasta. Nämä pseudo-aktivistit torjuvat Gay Pridet ja syyttävät pride-aktivisteja hajaannuksen aiheuttamisesta.

Todelliset gayaktivistit vaarantavat toiminnallaan oman turvallisuutensa ja tulevaisuutensa. Heidät potkitaan pois töistä ja heidät pidätetään. Samaan aikaan "pseudo"-gayryhmät keräävät tietoa näistä pidätyksistä ja nöyryytyksistä ja julkaisevat niitä netissä. Esimerkkinä hän mainitsi Igor Petrovin venäläisestä HLBT-verkostosta. Igor itse oli paikalla paneelissa. Hänen oikea nimensä on Igor Kochetkov, mutta hän käyttää Venäjällä peitenimeä.

Kansalaisfoorumin lopulla tiistaina annettiin puheenvuoro toiselle pride-aktivstille, Nikolai Bajeville. Bajev kertoi, että ihmisoikeuksien puolestapuhujat voivat olla samassa pöydässä vain ulkomailla. Kotimaassa Venäjällä homot torjutaan ihmisoikeusaktivistien pöydistä totaalisesti. Bajev sanoi, että gayaktivistit vaativat täydellistä tasa-arvoa. Kaapissa pysyminen ei riitä heille. Homojen suvaitseminen on hyvä indikaattori siitä miten suvaitseva yhteiskunta on. Mitä paremmin suvaitaan homoja, sitä turvallisempi on tilanne myös kansallisilla, uskonnollisilla ja etnisillä ryhmillä.

Aleksejev ja Baev antoivat pitkän haastatelun tv1:n A-studiolle ja ohjelma tulee keskiviikkoiltana. He tapasivat myös journalisteja ja johtavan gaylehden edustajat.

(GayRussia.ru)

Nikolai Aleksejevin blogi, kuvia
Nikolai Aleksejevin puhe englanniksi

2 kommenttia

http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1003394

Homot häkkiin? Venäjän omituiset ihmisoikeudet

Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi järjestettiin Helsingissä toukokuussa 2009. Tukijoina olivat myös eduskunnan ihmisoikeusryhmä ja Suomen ulkoministeriö. Tapahtuman pääaiheina olivat kansallisten, uskonnollisten ja seksuaalivähemmistöjen sekä poliittisten vankien kysymykset Venäjällä.

Nikolay Alekseyev ja Nikolay Baeyev saapuivat Moskovasta kertomaan omat tarinansa Venäjän ihmisoikeuksista.

Haastateltavana myös suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtaja Heidi Hautala sekä Moskovassa pidätetty Tarja Koivumäki.

Augustina Jämsä, toimittaja
Rami Moilanen, kuvaaja
Kiinnostaisi lähteä, ellen ole tuolloin vankilassa. Demoryhmän pitäisi oppia demotaktiikoita kuten esimerkiksi ketjun muodostamista poliisia vastaan niin ei joudu niin helposti paskalakkien viemäksi.