Disney Worldin Gay Days

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Viime viikolla Disney Worldissa, Orlandossa, Floridassa vietettiin jo kolmattatoista kertaa Gay Days -tapahtumaa. Tapahtumiin osallistui toistasataa tuhatta homoa, lesboa ja heidän ystäväänsä.

On ihmetelty sitä, että mikä vetää Disney Worldissa sateenkaari-ihmisiä puoleensa. Tutkijat ovat sitä mieltä, että teemapuistoissa fantasia ja pako todellisuudesta (eskapismi) saa vapaasti laukata. Kävijä on itse keskellä tuota fantasiaa ja nauttii siitä.

Uskonnolliset organisaatiot ovat kiivaasti vastustaneet kautta vuosien tätä Gay Days -tapahtumaa. Tänä vuonna he aikoivat vetää lentokoneen perässä sloganeita, joiden mukaan kristillisyys voi tuoda toivoa ja parannusta homojen tuhoisaan elämään. Liittovaltio on kieltänyt kaikki lennot teemapuistojen ylitse terroristipelon vuoksi.

Uskonnolliset järjestöt ovat päättäneet viedä kiellon oikeuteen saadakseen ilmatilan avatuksi Gay Days -päivien ajaksi. Oikeus kuitenkin piti ilmatilan suljettuna. Kielto koski myös homojärjestöjä, joilla oli tarkoituksena vedättää taivaalla sloganeita lentokoneen perässä päivien aikana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

www.gaydays.com/about/history.html

Lähteet: Herald-Tribune 31.5.2003 ja Juhani/Pinkki

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!