Loukattiinko paavia?

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2


8.3.2010 Ei loukattu paavia, vaan puhuttiin asiasta

Münchenissä hallinto-oikeus on päättänyt, että Dietmar Holzapfelin kyhäämä, käsin vedettävä paavimobil ei ollut laiton. Poliisi esti vaunun lähdön CSD-paraatissa vuonna 2006. Myöhemmin vaunu on saanut esteettä edetä paraatin mukana.

Hallinto-oikeuden mukaan kyse oli asioista, ei paavin henkilöstä. Ei esim. yritetty luoda vaikutelmaa, että paavi olisi homo. Ilmaisukeinot ovat satiirisia, ja ne sopivat CSD-paraatin kokonaisuuteen.


23.5.2009 Loukattiinko Paavia?

Tämä on tarina, joka on jatkunut jo kolme vuotta. Müncheniläinen Deutsche Eiche -homopaikan omistaja Dietmar Holzapfel rakensi CSD-paraatiin paavimobiilin (kärryn), jossa istui paavin pilakuva. Sitä vedettiin paraatissa, mutta jo alkumetreillä äärifundamentalistiseen Pius-veljeskuntaan kuuluva henkilö teki ilmoituksen poliisille paavin loukkaamisesta. Poliisi esti mobiilin etenemisen.

Poliisi tutki asiaa vieraan valtion päämiehen loukkaamisena, mutta asia kuivui kokoon muutaman kuukauden kuluessa. Holzapfel ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan vei asian hallinto-oikeuteen. Poliisi oli riistänyt häneltä mielipiteen ja ilmaisun vapauden. Asia on edennyt niin pitkälle, että Holzapfel on saanut valitusluvan ylempään oikeusasteeseen. Hän ihmettelee, että paavi saa loukata, mutta me muut emme saa loukata paavia.

Hän on paavimobiileineen myöhemmin osallistunut CSD-paraateihin, eikä poliisi ole asiaan puuttunut. Nyt hän jälleen valmistautuu protestoimaan paavin kondomipuheita seuraavassa CSD-paraatissa..

Pilakuvassa paavi oli erttäin hienostunut. Ks. kuvaa.

2 kommenttia

Nyttemmin saatujen tietojen valossa paavimobiili olisi pitänyt lykätä kulkueen siihen osaan, jossa olivat ruoskaleikeistä nauttivat sm-porukat. Siis sillä edellytyksellä, että heitäkin kulkueessa oli.